Home > leapsa, personal > M is for …

M is for …

Ally a prins o leapșă și mi-a dat-o mai departe mie. Mi-a dat o literă, în cazul de față litera M, și mă pune să găsesc lucruri ce îmi plac, artiști ce îmi plac. Pare o sarcină ușoară dar doar pare. Știu ce scriitori îmi plac, știu ce filme îmi plac, dar să găsesc lucruri ce să înceapă doar cu o anume literă a fost un pic mai dificil.

Cartea preferată… aș spune că din cărțile ce le-am citit Micul Prinț e alegerea perfectă. E o carte simplă dar complexă în același timp, se poate interpreta în varii feluri la varii vărste. Și vorba ceea, “Dessine-moi un mouton” :p

micul print

Scriitor preferat. Ei bine, aici a fost cel mai greu, si asta pentru că scriitorii preferați îi pot număra pe degetele de la o mână, și numele niciunuia nu începe cu M. Așa că am început să mă uit peste cărțile de acasă, peste liste cu scriitori de pe internet și am ajuns la concluzia că la litera M nu am scriitori preferați, poate nici chiar îndrăgiți. Cel pe care totuși am să îl aleg pentru azi este Harumi Murakami, un scriitor japonez. Două cărți scrise de el am citit, una din ele fiind “În căutarea oii fantastice“, o carte care mi s-a părut amuzantă, ciudată, intrigantă și captivantă, motiv pentru care l-am nominalizat.

 

Cântec preferat. Aici nu a fost deloc greu, am ales M’effondre, cântec înregistrat în 2010 de Mylene Farmer și inclus pe albumul Bleu Noir. Am avut și două trei variante de rezervă, dar le-am lăsat să fie doar de rezervă (de exemplu în cazul în care nu găsesc niciun link de youtube pt prima variantă 😛 )

Obiectul preferat … mașina. E mare consumatoare de bani, sigur, sunt atâtea taxe și asigurări și rate și combustibil de cumpărat, dar e și de mare folos. Ajung la serviciu fără a schimba autobuze și fără a face autostopul, și în plus de asta cu ea am ajuns în multe locuri faine (nu mereu asfaltate). cu masina la piatra craivii

 

Filmul preferat… Din toate M-filmele ce mi-au venit în minte am ales filmul ce m-a impresionat cel mai mult, și anume The Matrix. Eram mai tânăr pe când a apărut și mi-au plăcut enorm povestea, personajele, replicile, imaginile, tehnologia, vestimentația, într-un cuvânt totul. A fost fenomenal și inedit, o gură de aer proaspăt, a fost mai mult decât un film cu bătăi și împușcături, a avut și o poveste complexă în spate.

matrix_ver1_xlg

Mai vrea cineva? 🙂

Categories: leapsa, personal Tags: , ,
  1. July 13th, 2014 at 14:53 | #1

    Ce alegeri misto rau! Matrix, filmul meu sf preferat, dupa Gattaca :); “Micul print”, cartea mea preferata cu cana aferenta :); as for Murakami… thanks for introducing him to me, even if virtually :))

  2. Mihai
    July 13th, 2014 at 15:40 | #2

    pana a ajuns Oaia la tine intai a poposit la mine :))

  1. No trackbacks yet.