Home > eurovision, video > România – Finala Eurovision 2013

România – Finala Eurovision 2013

Sâmbătă seară a fost finala Eurovision România, seară în care am aflat care dintre cele 12 piese concurente ne va reprezenta la Malmo în luna mai, prima dată în a doua semifinală, iar apoi, cu un pic de noroc, și în finală.

Cezar Ouatu va cânta piesa It’s my life la Malmo, el obținând cel mai mare punctaj, 20 de puncte după ce la punctele acordate de juriu (8) s-au adunat punctele obținute de la public (12).  Pe locul doi au ieșit cei de la Electric Fence cu Emilia (12 + 7 = 19 puncte), iar pe locul trei Luminița Anghel cu Unique (10 + 8 = 18 puncte).

Ca să fiu sincer mie din top 3 cel mai mult mi-a plăcut de piesa Luminiței, mi s-a părut că a avut o interpretare bună, iar momentul artistic a fost unul reușit, mi-au plăcut cum au dansat cei cinci băieți. Realizez că Unique aduce mult a James Bond on tango (accentuat probabil și de costumele băieților), sau mai bine zis a James Bond meets Moulin Rouge meets Nine, dar mie mi-a plăcut. Probabil nu ar fi impresionat prea tare Europa, dar nah, nu vom ști. Electric fence au avut o piesă ritmată și faină, deasupra multor piese din concurs. Cezar, deși am înțeles că este foarte apreciat la nivel european, că ar fi terminat conservatorul la Milano și că are multe premii la concursuri de canto and stuff, nu a venit cu o piesă ce să fie pe stilul meu. Să vedem cum s-a prezenta.

Despre sistemul de vot am mai tot citit, am dat de oameni care deși au votat prin SMS de opt ori, doar pentru două voturi au primit și confirmarea, am dat peste oameni care spuneau că mereu suna ocupat când sunau, am citit comentarii în care se zicea că TVR-ul ar fi știut încă de la preselecții care piesă trebuie să o trimeată. Ideea e că nu e primul an în care se aud mereu aceleași lucruri după concurs, deja începe să fie ceva obișnuit să auzim dintr-astea. Cu toatea astea, ce nu înțeleg eu la sistemul de vot este de ce ai voie să votezi o piesă de 11 ori? Nu e de ajuns o singură dată? Ca să întreb altfel, care piesă este mai bună și mai apreciată de public? O piesă care a strâns 2000 de voturi dar a fost votată de 200 de oameni fiecare de câte 10 ori, sau o piesă cu 2000 de voturi votata de 1000 de oameni fiecare de 2 ori?

Oricum ar fi, avem un reprezentant, sper să facem figură bună la Malmo și sper să nu îl îmbrace în colanți. 😛

Cezar – It’s my life

Electric Fence – Emilia

Luminiția Anghel – Unique

Vouă care v-a plăcut mai mult?

Categories: eurovision, video Tags:
 1. March 11th, 2013 at 17:10 | #1

  De Cezar mi-a placut, plus ca luminita e prea aroganta ca sa o voteze cineva :))

 2. Pikachu
  March 11th, 2013 at 18:25 | #2

  Si mie mi-a placut piesa Luminitei, dar Emilia mi s-a parut un fel de…de combinatie intre manea si melodie populara in stil electronic. 😕 Iar ‘It’s my life’… pff, not my type. At all.

  Dar stii care mi-a mai placut, aia cu ‘Un refren’, ceva de genul. Desi pe net lumea e foarte frustrata din cauza ei.

  In any case… pentru Marea Britanie va canta Bonnie Tyler, care, aparent, e tare plictisita daca vine la Eurovision. Me thinks she’ll win by default numai pentru ca she has a career behind her? 😕

 3. March 11th, 2013 at 21:57 | #3

  @Ally: din pacate am sesizat si eu atitudinea asta.

  @Pika: Un refren parea un pic mai muncita decat alte piese, dar mai putea sa o cizeleze un pic si eventual sa mai scrie cateva versuri, ca prea se repetau .

  Am vazut si eu mai deunazi ca Bonnie Tyler va reprezenta UK, am ascultat doar o data piesa si mi s-a parut un pic fada. Nu cred ca va castiga Bonnie. Da, va primi mai multe voturi din cauza carierei din spate (la fel cum a primit si Patricia Kaas), dar nu va castiga. 😉

 4. Pikachu
  March 13th, 2013 at 21:27 | #4

  Mie mi se pare okay, pentru standardele Eurovision.

  Nu stiam ca Patricia Kass a fost la Eurovision (dar va veni la Cluj, btw!), dar eu zic ca are sanse Bonnie, mai ales daca majoritatea pieselor sunt vai de capul lor. Desi nu stiu, n-am ascultat alte piese. In afara Irlandei, care continua sa ma dezamageasca. Ei trimit in general piese faine, dar de vreo 2-3 ani s-au prostit la cap.

 5. March 14th, 2013 at 16:18 | #5

  in 2009 a fost Patricia la Eurovision: http://marcamc.ro/2009/05/aseara-la-moskva.html 😉

 6. Pikachu
  March 14th, 2013 at 20:11 | #6

  Hmm… tin minte ca m-am uitat in anul ala, dar cam atat. Desi now that you linked to it, tin minte ca mi-a placut si piesa ei si cea trimisa de Moldova. Cred ca a castigat Fairytale anul ala…

 1. No trackbacks yet.