Home > muzica, mylene > Mylene Farmer – Monkey me (2012)

Mylene Farmer – Monkey me (2012)

December 27th, 2012 Leave a comment Go to comments

După doi ani de la Bleu Noir Mylene Farmer a lansat, la început de decembrie, un nou album, al nouălea din carieră, intitulat Monkey Me. Albumul este produs de Laurent Boutonnat, cel cu care Mylene a lucrat încă de la primul ei album, Cendres de lune, doar Bleu Noir făcând excepție de la regulă, la acesta Mylene lucrând cu Moby, The Archive și RedOne.

Monkey me conține 12 cântece destul de ritmate și de vesele, un pic atipice pentru clasicul univers farmerian, dar asta nu ar trebui să fie o problemă, nu? Dintre piesele care se evidențiază amintesc Elle a dit, o poezie ritmată ce reia o idee din Maman a tort, A l’ombre, primul single, Monkey me, Tu ne le dis pas, piesă ce m-a prins din prima, are stofă de single și cred că va avea parte de niște remixuri grozave (ca versuri continuă mesajul din C’est dans l’air), J’ai essayé de vivre și Je te dis tout, balada de rezistență a albumului în dulcele stil al lui Laurent (lucru ce a lipsit de pe Bleu Noir).  Surpriza, din punctul meu de vedere, pentru cei care cunosc albumele vechi ale franțuzoaicei, a reprezentat-o piesa a zecea, Nuit d’hiver, un remix tenebros al vechei și ciudatei Chloe din 1986.

… Il nous faudra du courage mais tu ne le dis pas …

… Les étoiles tombent une a une, mes émois sont de Saturne …

A l’ombre, primul single, are parte de un videoclip antrenant, relativ ciudat, dar interesant. Piesa are un ritm bun, care prinde, iar ca prim single mi se pare mult mai puternic decât precedentul Oui mais non.

Ce mi se pare foarte interesant e că Monkey me aduce aminte de Cendres de lune, primul album al lui Mylene, lansat în 1986, de cel puțin trei ori: de Chloe în Nuit d’hiver, de o idee din Maman a tort în Elle a dit și de Tristana în Tu ne le dis pas. Cel puțin mie.

Ca minusuri notez strofele din Love Dance care sunt un chin de ascultat, deși linia melodică e grozavă, și refrenul din A-t-on jamais care ar fi fost mai reușit fără atâtea Aleluia.

Per ansamblu albumul e bine lucrat, relativ bine închegat, se simte mâna lui Laurent în instrumentalul pieselor. Sunt tare curios care vor fi piesele ce vor fi lansate ca și single-uri și mai ales care dintre piesele de pe album vor fi interpretate live în turneul Timeless 2013 ce va începe în septembrie 2013 în Franța și care va avea opriri și în Țările de Jos, Canada și Rusia.

Voi ce ziceți?

Categories: muzica, mylene Tags:
 1. December 27th, 2012 at 21:04 | #1

  Mi-l cumpar, m-ai convins :))

 2. Mihai
  December 28th, 2012 at 05:32 | #2

  Asa, asa! 😛

 3. Simona
  February 1st, 2013 at 13:53 | #3

  Salut!
  Mie imi place intr-un fel ciudat Love Dance, desi toata lumea o critica… cum ti se pare clipul de la Je te dis tout? mie imi place mult, in afara de floarea din par 🙂
  Stii pe cineva (din Romania) care merge la concert? eu am bilete pentru 10 septembrie si mi ar placea sa stiu daca mai merg si alti romani sa o vada.
  Multumesc

 4. Mihai
  February 1st, 2013 at 16:48 | #4

  Ha ha, inca nu am apucat sa scriu despre clip, deja am toate ideile pe care sa le ating, insa nu am avut timp sa stau linistit in fata tastelor.

  Nu stiu pe nimeni de la noi care merge la concerte, de fapt nu prea stiu fani de-ai ei prin Romania. Dadusem acum un an de un site al unor romani, sot sotie, fani, care povesteau cum au mers ei la concertele din turneul N5. Dar nu am intrat in legatura cu ei. Cat ai dat pe bilete, Simona, si ce categorie sunt?

 1. March 18th, 2013 at 08:03 | #1