Home > muzica, video > Lana del Rey – Summertime Sadness

Lana del Rey – Summertime Sadness

September 14th, 2012 Leave a comment Go to comments

Când am ascultat prima oară albumul Born to die nu aveam prea mari așteptări de la el, recunosc. Mă așteptam să fie o lălăială continuă, cum mi s-a părut Video Games, una din primele piese ce le-a lansat Lana del Rey. Ei bine mă bucur că m-am înșelat, și zic asta pentru că am dat peste multe piese care mi-au plăcut.

Prima piesă de pe album ce mi-a atras atenția a fost Summertime Sadness. M-a prins întâi melodia, apoi versurile (da, unii mai sunt atenți și la versuri, nu doar la ritm), și felul în care sunt pronunțate (vocea gravă de pe Kiss me hard before you go, Baby you’re the best).

Summertime Sadness a ajuns să fie al cincilea single lansat de pe Born to die, iar videoclipul a fost lansat acum mai bine de o lună. În regia lui Kyle Newman, clipul este o dovadă vie că se mai pot face clipuri reușite și în 2012, clipuri simple dar în același timp complexe din punct de vedere artistic. Parcă de multă vreme nu am văzut un videoclip care să mă lase, la final, intrigat în legătură cu firul său epic, un videoclip care să nu îți dea totul mură-n gură ci care să te lase să îți folosești imaginația și să creezi tu în minte bucățile lipsă din poveste. Iar cadrele din ceață mi se par foarte reușite, elegante și misterioase în același timp, potrivindu-se foarte bine cu piesa. E una din puținele dăți când găsesc un cântec ce are o combinație reușită între muzică, versuri și vizual, videoclipul reușind să ia trăirea din spatele versurilor și să o transmită în forma ei pură.

 

“I just wanted you to know That baby you’re the best”

 

Despre clip Jaime King, actrița ce apare alături de Lana, scria pe twitter “It’s about not being able to live without the one you love, friend or lover it doesn’t matter, that’s whatever you want it to be.”

 

PS: E adevărat când se zice  “less is more”.

Categories: muzica, video Tags:
  1. September 14th, 2012 at 10:36 | #1

    Si mie imi place de ea, mai ales in Video games, aia cu “you’re the bestest” :)) E sexi si are o voce pe masura…

  1. No trackbacks yet.