Home > wtf > Iubiți și câinii vagabonzi…

Iubiți și câinii vagabonzi…

September 22nd, 2012 Leave a comment Go to comments

Nici nu am pornit bine din Cluj că mama m-a sunat să îmi spună că de la gară musai să iau un taxi, și neapărat să mă ducă până în fața  casei. Și drept a avut. Pentru că pe strada noastră  patrulează o haită de cel puțin 10 câini. Ziua i-am văzut stând liniștiți într-un părculeț mai la capătul străzii, însă pe seară, cam de când se ascunde soarele, încep să ia străzile din cartier la pas, făcând hărmălaie peste tot pe unde merg. Fie că se hârjonesc între ei fie că de la casele din drumul lor câinii se iau la harță cu haita. Un spectacol gratis în fiecare seară, spectacol cu multe lătrături.

Nu e nimeni atât de inconștient încât să iasă după înserate din casă. Ai rămas fără pâine? Asta e, rabzi până dimineață. Sau faci o mămăligă. Ai rămas fără hârtie igienică? Nasol! Dar poți găsi în casă o carte veche, o factură de la gaz sau un ziar în care se vorbește despre fonduri europene. Și venind vorba de fonduri europene, nu se poate face oare un proiect care să acceseze fonduri europene pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi, având în vedere cât de mult le pasă europenilor de animale? Mai ales unei franțuzoaice.

Și oare toți iubitorii de animale, toți cei care se opun sterilizării sau eutanasierii animalelor, toți cei care mărșăluiesc pe stradă afirmându-și dragostea pentru patrupede de ce nu fac nimic pentru a își demonstra această dragoste? Un simplu Like și o semnătură pe un tabel nu înseamnă nimic altceva decât un mare zero barat. La fel cum a arunca niște oase la un câine vagabond nu ajută cu nimic. Singurul mod în care areți clar că îți pasă e să iei câinele acasă, să îi oferi un cămin, să îl vaccinezi, să îi oferi mâncare și să îl ții departe de stradă. But they don’t bloody do that!

Nu de alta dar atâta vreme cât sunt pe străzi eu consider câinii ăștia foarte periculoși. Și nu sunt singurul care îi consideră periculoși. Dar cum primăria îi strânge, îi ține o lună în cuști după care, pentru că nu mai au bani să le dea mâncare, îi lasă napoi pe străzi, cum de sterilizat nu știu dacă îi sterilizează cineva, cum varianta cu un vânător care să facă liniște nu e agreată decât de cei din cartier, mă întreb ce ar trebui făcut.

 

“Iubiți și câinii vagabonzi” they said. It will be fun they said…  😐

 

Ori cineva îi adoptă, ori se împuținează ei din cauze naturale sau accidentale. Dar e trist, e trist ca într-un oraș să îți fie frică să ieși din casă începând cu ora 18 că or da câinii peste tine, și să nu poți să adormi că se bat două haite în intersecție. N-ai zice că suntem în două mii f***ing doisprezece.

 

PS: ca fond sonor pe toată durata scrierii acestor gânduri am avut o nemaipomenită simfonie compusă pentru 15 lătrături. Beat that, Mozart! 😐

PS2: Poza de Darren Alff

Categories: wtf Tags:
  1. September 23rd, 2012 at 08:36 | #1

    Asta s-au mutat din zona mea… ca nu i-am prea vazut pe aici. acum am vreo 2 mitze :))

  1. No trackbacks yet.