Home > thoughts, wtf > The Zoo is out there

The Zoo is out there

Nu e o surpriză pentru nimeni că deși ne credem o societate cu oameni educați, cu toate astea printre noi trăiesc și animale. Genul ăla de oameni educați “sunt doamnă, ce p*la mea?“. Îi vezi în centrul orașului scuipând pe trotuar, îi vezi lângă mall-uri aruncând pe jos un pachet de țigări gol (cine știe, probabil e biodegradabil), îi auzi zbierând la telefon în autobuz, îi vezi trecând pe jos de-a curmezișul printr-o intersecție ratând la mustață să fie donatori de organe (sau de-a fi piftie), îi vezi claxonând pietonii care trec strada pe trecerea de pietoni.

Am fost la grădina zoologică și au fost și animale în vizită. Tineri teribiliști care pentru cei 3 lei dați pe biletul de la intrare se așteptau ca toate animalele să stea drepte, să facă plecăciuni și tumbe, pentru amuzamentul lor. Era ora 18, o zi cu temperaturi foarte ridicate, animalele își făceau somnul de după-masă, leșinate de căldură, și câțiva tineri s-au apropiat de gard, au luat pietre și au început să arunce în urs, cu intenția de a-l trezi din leneveală, strigând “hai, mă, hai, scoală odată“. Mda, de genul “Io-s Dumnezio și io-ți poruncesc să te ridici.”. Alții au trecut șanțul de protecție ce despărțea zona vizitatorilor de țarcurile lupilor și au început să zgâlțâie gardul doar de i-ar enerva pe lupi, să îi facă să vină mai aproape. Dacă s-ar fi întâmplat vreun accident s-ar fi dat vina pe animalele feroce și eventual pe administrația grădinii zoo că nu a pus garduri cu sârmă ghimpată sau chiar garduri electrice pentru vizitatori.

 

Despre animalele din trafic mă abțin deocamdată, nu de alta, dar nu aș vrea să mă enervez prea tare într-o zi de duminică 😛

Cel mai recent exemplu e de astăzi din foodcourt-ul de la Iulius Mall unde la una din mesele mai mari a mâncat o familie. Îmbrăcați frumos, curați, fără semne aparente că ar fi tolomaci. Spre final au răsturnat o farfurie cu felul doi pe masă, din greșeală, nu s-au sinchisit să șteargă, chit că nu era multă mâncare vărsată încât să ai nevoie de un mop și o găleată, au lăsat toate tăvile cu farfurii goale, cu șervețelele folosite și cu sticlele goale pe masă și au plecat. Asta în condițiile în care și un om simplu de la țară, văzut de orășeni ca “necioplit sau țăran needucat” știe să strângă masa după ce o mâncat. Cu siguranță acasă nu fac așa, drept pentru care nu înțeleg de ce brusc, când au ieșit în oraș, s-a schimbat gândirea / comportamentul.

Cred că până a ajunge o societate civilizată și educată mai avem de muncit la partea cu civilizația și educația. Destul de mult. Mai ales că văd destui tineri care nu au cei șapte ani de acasă. Partea nasoală e că nici măcar vro patru sau cinci nu au.

Categories: thoughts, wtf Tags:
  1. August 12th, 2012 at 16:46 | #1

    Hmm, you have two options: either to go crazy over how stupid and rude people can be, or to turn into a buddhist monk and don’t give a sh*t :)))

  1. No trackbacks yet.