Home > movies, video > Batman – The Dark Knight Rises

Batman – The Dark Knight Rises


Mi-a plăcut foarte mult The Dark Knight la vremea lui, de atunci l-am mai revăzut de vreo două ori și am așteptam cu nerăbdare ultima parte din trilogia lui Cristopher Nolan.

Povestea filmului e simplă dar și complexă, depinde de câtă vreme ai să citești. Dar cum cel mai bine e să vezi povestea cu ochii tăi și să înțelegi tu fiecare aspect din film, eu nu am să insist prea mult pe acest aspect. Dar am să spun că mi s-a părut un fir epic foarte frumos țesut, cu preluarea ițelor neterminate din celelalte două filme, personajele sunt bine conturate, atât cele pozitive cât și cele negative. Regizorul a știut cum să ne țină în suspans și nici nu am realizat cât de repede au trecut cele două ore și jumătate și afară deja era beznă.

Ca și actori, pe lângă Christian Bale, Gary Oldman și prospătura Anne Hathaway, surpriza plăcută pentru mine a fost reîntâlnirea nu cu unul ci cu patru actori ce au jucat în Inception: Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Marion Cotillard și Cillian Murphy ( e drept, ultimul într-un rol destul de micuț). De muzică s-a ocupat Hans Zimmer iar rezultatul a fost de nota 10.

Ce mi s-a părut demn de tot respectul este faptul că regizorul nu a făcut abuz de tehnologie, a ținut morțiș ca toate exploziile să fie reale și nu adăugate ulterior pe calculator.  Și, spre deosebire de trendul al naibii de enervant de la Hollywood, Nolan a refuzat să filmeze în 3D (sau să îl convertească ulterior la 3D). Citisem un interviu cu el și zicea că a fost la cinema la The Avengers și la Prometheus și că partea 3D i s-a părut total inutilă și în plus de asta deranjantă. Spunea Nolan că 3D-ul nu a adus nimic în plus acestor filme ci doar a îngreunat experiența lui ca spectator și că un film bun nu are nevoie de artificii (cum ar fi 3d-ul) ca să pară mai bun. Jos pălăria, domnule Nolan! 😉

Filmul are tot ce îi trebuie, și ar fi bine să nu îl ratați, nu de alta, dar nimeni nu o spune mai bine decât Christian Bale “I’m Batman” 😛

Categories: movies, video Tags:
  1. August 7th, 2012 at 12:51 | #1

    Hmm, nu o sa-l vad pt. ca nu m-a interesat niciodata seria asta de filme. Also, Hathaway “prospatura”? Vaaai!!!!

  2. August 10th, 2012 at 11:15 | #2

    “prospatura” adica “fatza noua” in seria Batman 😉

  1. No trackbacks yet.