Home > info, util, wtf > Cum să nu îți schimbe lumea statusul din Yahoo Messenger

Cum să nu îți schimbe lumea statusul din Yahoo Messenger

December 2nd, 2011 Leave a comment Go to comments
Azi noapte am aflat de un site prin intermediul căruia oricine îți poate schimba statusul din Yahoo Messenger. Ne-a tulburat informația asta, așa că am început să căutăm pe Google să aflăm mai multe despre așa mârlănie. Și iată ce am găsit.

Cum funcționează mârlănia?

Pe siteul respectiv introduci ID-ul persoanei căreia vrei să îi schimbi statusul și apoi statusul dorit (de exemplu “I sick duck“) și apoi apeși pe un buton. Ce se întâmplă în continuare e că persoana respectivă primește un mesaj pe messenger de la o persoană pe care nu o are în lista lui de prieteni, un mesaj ciudat care de fapt e un script ce se execută local și care îi schimbă statusul (scriptul dă și o eroare la un moment dat) .

Ce versiuni de Yahoo Messenger sunt vulnerabile?

Șiretenia asta merge pe Yahoo Messenger versiunea 11. Am testat pe YM v10 și nu merge.

Cum se poate preveni așa ceva?

Simplu. V-am descris mai sus că scriptul ce se execută e conținut într-un mesaj venit de la un ID aiurea, ID ce nu e în lista de prieteni a utilizatorului, drept urmare dacă blocați mesajele de la necunoscuți atunci scăpați de minuni dintr-astea, că cine știe ce le fată mintea și ce scripturi dubioase mai inventează. Pașii de urmat: meniul Messenger -> Preferences -> Category: Ignore List. Aici bifați Ignore anyone who is not in my Yahoo! Contacts.
Și dacă vrea cineva care nu e în lista mea să vorbească cu mine?
Mă gândesc că nu dați drumul în casă la toți necunoscuții, nu? Așa nici nu vă aruncați în discuții pe messenger cu tot felul de indivizi ce i-ați cunoscut de două minute. Dacă cineva vrea să vă contacteze vă trimite un mail sau vă adaugă în listă. Simplu, nu?
Totuși, dacă nu vreți să blocați mesajele de la userii necunoscuți, puteți trece pe versiunea precedentă de messenger, adică pe YM v10, care nu are problema prezentată mai sus.
Ce e așa de rău că se poate schimba statusul?
Faptul că oricine îți poate schimba statusul nu e deloc haios. Dincolo de “ha ha, ce panaramă de status o avut George aseară” și de faptul că adolescenții se vor distra în draci cu prostia asta, problema e mai serioasă, arată o hibă, o breșă de securitate în Yahoo Messenger v11 și ridică întrebări dacă nu există și alte breșe ce să poată fi exploatate de persoane cu intenții nu din cele mai curate. Așa că cel mai bun lucru pe care îl puteți face e să luați măsuri de protecție.
PS: Nu dau adresa siteului pentru că nu suntem mucoși de 14 ani să ne jucăm cu așa ceva.
Categories: info, util, wtf Tags:
 1. Moral Orel
  December 2nd, 2011 at 16:54 | #1

  La cat spam primesc de la necunoscuti pe mess, era cazul sa fac asta de multa vreme. Multumesc pentru sfat, acum sunt protejat impotriva glumelor proaste sau a botilor.

 2. December 2nd, 2011 at 18:16 | #2

  Ce chestie tare! ce minte diabolica au unii! Mai ca imi pare rau ca nu m-am gandit eu :)))))

 3. December 2nd, 2011 at 18:18 | #3

  @Ally: you little devil! :))

 4. Anunturi
  December 12th, 2011 at 09:09 | #4

  Nu trebuie sa ne mai facem probleme ca ne mai schimba cineva statusul pentru ca am vazut ca acum trebuie sa iti faci cont VIP. Si nu stiu cine ar plati 5$ doar pentru a-i schimba cuiva statusul.

 5. December 12th, 2011 at 09:49 | #5

  Hmmm, pai cred ca si asa s-or gasi destepti… își face unu cont și dă și la restul blocului parola 😀

 1. No trackbacks yet.