Home > cool, muzica, video > Filmele din muzica Filarmonicii

Filmele din muzica Filarmonicii

November 7th, 2011 Leave a comment Go to comments
Ei bine, vineri seara Filarmonica Cluj ne-a încântat cu cântece din filme celebre. Începutul a fost în forță, cu o frumoasă trecere prin ceea ce înseamnă coloana sonoră din Fantoma de la Operă și prin melodii celebre ce au fost incluse de-a lungul vremii pe genericul filmelor James Bond, și anume Goldfinger, For your eyes only și Live and let die (așe m-am bucurat de Live and let die, ca un copil gras într-o cofetărie). Foarte fain s-au auzit piesele, se vede că Filarmonica de stat Transilvania are experiență. Jos pălăria!
Au urmat melodii din Pirații din Caraibe (totuși fără tema principală, ceea ce a fost destul de dezamăgitor), Lista lui Schindler și Scripcarul de pe acoperiș. După o binemeritată pauză s-a continuat cu alte două filme celebre. Când au început să cânte tema din Harry Potter simțeai deja cum te ia cu fiori amintindu-ți cum începea filmul în sala de cinema. Incredibil moment. Spre final au lăsat teme din filmul ce a marcat copilăria multora (nu și a mea 😛 ), și anume Războiul Stelelor.

Un moment mai special a fost spre final când pentru o piesă s-a folosit un instrument mai rar folosit de o filarmonică. Ei pe naiba, vorbesc prostii, că numa instrument muzical nu e. Da, deci după cum puteți vedea mai jos, Csergo Dominic a butonat o mașină de scris așa de bine, a fost unul dintre cele mai reușite momente ale serii.

Spectacolul a fost foarte bine primit de public, foarte bine primit. Ce pot să vă spun e că avem o Filarmonică foarte pricepută ale cărei cântece se aud impecabil (la un moment dat mă întrebam dacă oare chiar ei cântă sau dacă e pus cd-ul). Vă sfătuiesc să mai aruncați un ochi pe programul de pe siteul oficial al filarmonicii și să mergeți la o reprezentație a lor.
Voi ați fost la Muzica de film vineri seara?

PS: Vă dați seama că niște clipuri de pe youtube nu fac deloc dreptate. În sală totul se auzea impecabil, și cele mai fine acorduri erau sesizabile, ca susurul Ozanei cea cristalin curgătoare….

Categories: cool, muzica, video Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.