Home > thoughts, wtf > Aplicațiile de pe Facebook și contul tău

Aplicațiile de pe Facebook și contul tău

October 10th, 2011 Leave a comment Go to comments

Pe mine mă enervează toate aplicațiile de pe Facebook care pentru a fi folosite trebuie să aibă acces la informațiile din contul tău, și anume la nume, poze de profil, data nașterii, listă de prieteni, și orice alte informații ai făcut la un moment dat publice. Dar mă enervează la culme. 

Am intrat de curiozitate în Privacy Settings -> Apps and websites -> Edit Settings -> Apps you use -> Edit Settings și m-am crucit de ce am găsit. O listă lungă de aplicații ce le-am folosit la un moment dat și cărora le-am dat acces la informațiile din profilul meu. La ce o fi având nevoie o aplicație care să îmi spună ce fel de bacterie patogenă aș fi, sau o aplicație care îmi spune ce va fi scris pe piatra mea de mormânt, de pozele mele de profil? (Și nu, nu vreau să discut ce era în mintea mea când am folosit astfel de aplicații… că nu știu. Cred că erau zilele de început într-ale Facebook-ului și mai mult la teste prostești îl folosea lumea. Sper 😛). La ce le trebuie celor de la Tomi să îmi știe data de naștere și lista cu prieteni? No idea.
Drept urmare am tăiat accesul la orice informație din profilul meu tuturor aplicațiilor, în afară de trei pe care le folosesc în prezent și în care am (relativă) încredere… 

Cu toate astea cei de la Facebook spun că aplicațiile pot să vadă doar datele făcute publice, adică ceea ce ar vedea un om pe pagina voastră de facebook dacă nu ar fi logat. Și am accesat pagina mea de facebook  să văd ce e disponibil celor ce nu sunt logați, și am găsit doar paginile cărora le-am dat Like, muzica, filmele și cărțile ce îmi plac și siteurile pe care scriu. Moment în care am mai schimbat din setări și am făcut și mai puține informații vizibile din exteriorul listei mele de prieteni. Bine de știut cum se setează cum să fie totul privat pe acolo, și de unde se alege conexiune https 😉 (Edit Profile și de acolo faceți diverse lucruri private, adică Friends Only)

Prea paranoic? Neh, de eram ștergeam contul :)) Și aici, între noi fie vorba, singura opțiune ce o găsiți din prima e cea prin care doar Dezactivați contul, adică de fapt toate datele rămân acolo sus la ei în eventualitatea în care vă răzgândiți și vreți să vă întoarceți. Varianta cu ștergerea contului e mai anevois de găsit, dar nu imposibil. Ștergerea contului se face în două săptămâni după alegerea opțiunii, dacă, și repet, dacă nu accesați deloc contul Facebook (nici pe pagina fb, dar nici din greșeală folosind cookie-uri pe siteuri ce au buton de Like, alea alea).

Voi aveți încredere în toate minunile de aplicații de pe Facebook? Cât de multe informații despre voi sunt publice pe pagina de facebook?




Prima poză de aci.
Categories: thoughts, wtf Tags:
  1. October 11th, 2011 at 17:47 | #1

    pe mine ma enerveaza sa vad in dreapta cum fiecare da like la nustiuce sau comenteaza lanustiucepoza… M-am prins cum pot sa dezactivez, pe rand, pe fiecare… nu era mai bine sa fie o optiune pt toti?

  1. No trackbacks yet.