Home > madonna, places, thoughts > Despre stele și hoteluri

Despre stele și hoteluri

September 25th, 2011 Leave a comment Go to comments
Toată lumea vrea stele. Cu cât mai multe stele cu atât mai mare poate fi tariful. Sunt curios pe ce principiu se oferă stelele hotelurilor de la noi, tare curios, și am să vă spui de ce.

Am fost, în zilele ce au trecut, la un congres ținut la cea mai nouă apariție în peisaj, Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, hotel de 5 stele. De cum am intrat în hotel și am dat de holul mare, circular și luxos, mi-am zis că am ajuns pe altă lume. Efectul acestei prime impresii cred că l-a avut și diferența uriașă dintre podeaua lucioasă și mărăcinii de pe terenurile din jurul hotelului, dar și soarele ce învăluia totul într-un halou perfect (îmi aduce aminte de cum unii artiști, care au peste o anume vârstă, folosesc în videoclipuri multă lumină tocmai pentru a mai ascunde niște riduri sau niște vene mai proeminente. Asta e, nu poți arăta veșnic ca o virgină, nu?). După ce ne-am mai revenit am început să observăm diverse lucruri… 
Am rămas surprinși de lipsa unei tematici în decorarea locului, de faptul că stând în hol și uitându-te tot de-a roata aveai să vezi cel puțin cinci feluri diferite de candelabre: unele mari, imitație de cristal, altele mai simpliste cu sticlă neagră în partea de jos, altele cu sticlă mov, altele metalice desprinse din ceva film SF, altele ca niște lămpașe. Apoi mai erau coloanele care se terminau în partea superioară printr-o chestie metalică de culoare închisă (vezi poza de mai jos). Și mai erau la bar și scaune din material împletit ce ar merge bine mai mult pe o terasă de vară din Grecia. Se vedea și că formațiunile de pe tavan nu erau suficient de finisate. Dar nah, podeaua era lucrată fain, și sala de conferințe arăta bine. Despre camere nu știu, că nu am avut acces.
Acuma nu sunt eu așa de sofisticat, dar mă așteptam la ceva mai arătos. Nu de alta dar weekendul trecut am fost cazat în Hotel Parc din Alba Iulia, de doar 4 stele, și mi s-a părut mai drăguț. Nu știu, uneori mai puțin înseamnă mai mult. Bine, am să las deoparte detalii dintr-astea și am să trec la partea cea mai importantă, și anume….
mâncarea. Oh, da. Trei mese am avut la restaurantul hotelului, două gustări și o cină. Prima gustare a fost ok. A doua a fost foarte zgârcită, adică a fost lume care nu a prins decât o felie de pită cu brânză. Iar cina, după o zi întreagă de știință am plecat flămând. Cred că a fost mâncare pentru fotomodele la dietă, serios. Aperitivele ca pentru păsări, ceva legume fierte, ceva salate cu roșii salată și bucăți de pâine. Felul doi a fost un pic mai ok, dar puțin, conopidă, cartofi cu un pic de carne de pui la grătar. Și totul cu autoservire. Noroc cu prăjiturile cu cremă de brănză de care restul din sală nu se atingeau, că deh, era seara și lumea ține la siluetă, că așa am avut și noi ce mânca. 
Fraților, am mâncat la Hotel Opera Plaza din Cluj (5 stele) și la Hotel Parc (doar 4 stele) în Alba Iulia, și credeți-mă că în aste două locuri mâncarea a fost net superioară celei de la Hotel Grand Italia, restaurant de 5 stele. În Alba țin minte că am avut în farfurie niște cartofi și un piept de pui de zici că erai la poarta Raiului și cu care te-ai și săturat. Nu am mai mâncat grătar de pui așa de bun pâna acuma. Serios. Iar desertul fin, dulce și foarte bun.
Și nu, nu am fost singurul care și-a pus întrebări referitoare la cum au primit oamenii ăia 5 stele pentru hotel. Oricum, la capitolul mâncare maxim trei stele jumate le-aș da.
Așa că, de vreți să mă scoateți undeva, e clar, mergeți pe chestii mai simple, bune și din belșug, nu mă duceți la restaurant de 5 stele :))
PS: Cei de la Hotel Parc din Alba Iulia au și website pe domeniu propriu, cei de la Grand Hotel Italia au un site oficial ținut la ceva italieni, și nu au decât două poze cu proiectul hotelului. Probabil e greu de fotoșopat atâtea case și mărăcini din jur 😀
Categories: madonna, places, thoughts Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.