Home > news, wtf > Despre violențele din Anglia

Despre violențele din Anglia

Mă uit la ce se întâmplă în Marea Britanie (Londra și Manchester deocamdată).

Nu e vorba de proteste, nu e vorba de un grup de oameni care vor să își facă auzite vocile (că și așa nu au nimic în cap), e vorba doar de vandalism și de teroare. Nu e vorba doar de oameni săraci, defavorizați, care jefuiesc magazinele, ci și de mulți idioți cu iPhone-uri și BlackBerry-uri, îmbrăcați în haine foarte bune, de firmă unele chiar. Idioți care jefuiesc, distrug, incendiază și sparg tot ce le iasă în cale. Idioți care comunică între ei folosindu-și smartphone-urile. Nu sunt doar negri, cum au fost prezentați inițial, sunt și destul de mulți albi, idioți cărora li se pare FUN că pot distruge chestii, că pot să ardă chestii și că au poze incredibile de pus pe facebook. Vandali ce sunt modele pentru o ceată mare de retardați “monkey see monkey do“.

Nu se poate invoca nicio scuză, e un comportament violent care nu înțeleg de ce e tolerat. De ce, în a patra zi de violențe, forțele locale nu fac prea multe? Se fac ici colo câteva arestări, ambulanțele duc oameni la spital, pompierii încearcă să stingă incendiile (deși sunt cazuri în care între pompieri și clădirile în flăcări sunt grupuri de vandali ce împiedică stingerea focului), dar în rest mai nimic.  Avem legi prea blânde? Ne învârtim prea mult în jurul porcăriilor cu drepturile omului? “Vai, să nu îi rănim, uite-i ce liniștiți stau în jurul focului.“. Vandalii au mai multe drepturi ale omului decât populația terorizată?

Dacă o șleahtă îți distruge orașul, sparge și fură din magazine, incendiază pub-uri, mașini și locuințe, incendiază depozite, distrug ATM-uri și agresează și terorizează populația, de ce nu se iau măsuri mai consistente? Bun, o zi două ai impresia că s-ar putea ca lucrurile să se îndrepte… dar dacă vezi că lucrurile merg din rău în mai rău, atunci ce aștepți? Pe Dumniezo și pe Sfântul Petru să le lumineze viața? Hai să fim serioși! Bagă poliția din greu, dă-le voie să aplice legea, și dacă e nevoie bagă și armata. Ce atâta “Oooh, trebuie să  acționăm delicat, omenește.“? Aha, hai să facem ordine cu niște bastoane de puf roz 😐

Eu sper ca ordinea să fie instaurată cât mai repede și toți, da toți golanii, vlăjganii, cretinii, idioții și mucoșii să fie trași la răspundere și să vadă că există consecințe atunci când  distrugi atâtea în jurul tău. Vă dați seama că dacă se continuă așa se va ajunge la cazuri în care oamenii, fără niciun suport din partea poliției, își vor apăra cum pot proprietățile. Probabil cu bâte, arme de foc. Că au și ei dreptul de a își apăra proprietatea, nu? Nu cred că e tare plăcut să muncești din greu să îți cumperi o mașină și să vină un grup de tâmpiți și să ți-o incendieze.

 • Cei de la Blackberry Messenger spuneau că vor pune la dispoziția poliției mesajele trimise de useri în timpul violențelor din UK pentru a putea descoperi identitatea userilor implicați în violențe.
 • Poze ale vandalilor, surprinse de camerele de supraveghere, sunt publicate în ziare pentru identificarea indivizilor.
 • Poliția din Londra se gândește să folosească gloanțe de plastic.
 • Zice Prim Ministrul, și aici are dreptate: “If you’re old enough to commit these crimes, you’re old enough to face the punishments”.  

PS: prevăd că vânzările și popularitatea hanoracelor vor scădea dramatic în lunile ce vor veni.

Later Edit: Vă spuneam de bâte? Uitați-vă aci cum e cu vânzările bâtelor de baseball 😐

Categories: news, wtf Tags:
 1. August 10th, 2011 at 17:05 | #1

  Hmm, nu sint total de accord cu tine… Sint doua categorii de oameni care se revolta: cei care s-au saturat sa o duca prost (chiar daca Anglia sta mult mai bine la capitolul asta si serviciile de protectie sociala chiar exista) si au cohones, spre deosebire de noi, si cei carora sa distruga li se pare the ultimate fun, ca doar s-au plictisit de iphone, smartphone si alte kkturi…
  cateodata imi doresc sa fi fost intro tara unde sa fii un pic hooligan nu e asa rau… Uite ce ni se intampla noua daca tacem si, eventual, sapam….

 2. August 10th, 2011 at 17:18 | #2

  Ally, de mult nu se mai poate vorbi de revolta sau proteste in Anglia. Sunt doar acte de vandalism si ar trebui tratate ca atare, adica mai dur. Una e o revolta si un protest si alta e cand cretini se apuca si incendiaza si distrug casele si masinile oamenilor. Nu sunt de acord cu ce se intampla acolo. Iar politia britanica is niste woosies.

 1. No trackbacks yet.