Home > movies, video > Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 (2011)

După zece ani după ce am văzut Harry Potter și Piatra Filozofală am ajuns și la momentul în care totul se termină. Cu prima parte lansată anul trecut, Talismanele Morții partea a doua e cel de-al optulea film din seria Harry Potter, ecranizarea celei de a doua jumătăți din cartea a șaptea.

Avanpremiera a fost miercuri spre joi noapte și nu am fost prea prevăzători astfel că nu am mai putut face rezervări de cu vreo trei zile înainte, sălile fiind rezervate în totalitate. Cu toate astea ne-am încercat norocul și ne-am prezentat la coadă la bilete, știind că rezervările sunt valabile doar până cu 30 de minute înainte să înceapă filmul, după care locurile sunt disponibile oricui. Vreau să vă spun că aproape o treime din locurile din sală erau libere. Nesimțiți cei care au făcut rezervare pentru avanpremieră și care apoi nu s-au prezentat. Mă gândesc că au fost destui care au vrut să vadă filmul dar văzând că toate locurile au fost rezervate și-au regândit strategia. 

Revenind la film, mi-a plăcut tare mult. Fidel cărții, plin de energie, cu un joc actoricesc reușit, filmul pare a fi unul din cele mai bune din serie. M-am bucurat să îi văd din nou pe toți actorii, care au rămas aceiași ca în primul film, și cred că sunt tare mândri și ei de ce au realizat în ăști zece ani. 

Severus Snape e personajul meu preferat din serie, cred că mai ales datorită modului în care Alan Rickman i-a dat viață. Sobru, exigent, meticulos, priceput într-ale vrăjilor și înconjurat într-o aură misterioasă, Snape a avut mereu un farmec aparte, un personaj greu de citit și de înțeles însă loial lucrurilor în care crede. Nu vă mirați de vă spun că scena preferată din film este cea cu pensivul, nu?

Bellatrix Lestrange, deși zăludă de nebună, e un personaj pe care nu ai cum să îl uiți și nu cred că s-ar fi găsit actriță care să o interpreteze mai bine decât Helena Bonham Carter, nu nu. Lista cu personaje memorabile ar putea continua cu Luna, McGonagall, Neville, Sirius, Lupin, Fleur, Malfoy, însă ar însemna să pălăvrăgesc prea mult 😛

Deși filmul se reduce la bătălia finală dintre Voldermort și Harry această bătălie nu plictisește întrucât e fragmentată, intercalată cu evenimente și amintiri ce, chiar și în al optulea film, conturează și definesc personaje și relații. Muzica, efectele speciale reușite și regia inspirată te țin cu sufletul la gură pe parcursul celor 130 de minute cât durează filmul, pe parcursul goanei nebunești după horcruxuri, pe parcursul luptelor ce vor duce la împlinirea profeției.

Harry Potter și Talismanele Morții partea a doua încheie într-un mod extraordinar, matur și dramatic o decadă frumoasă din viața multora dintre noi. Am crescut cu Harry Potter, am citit pe nerăsuflate fiecare carte, am așteptat cu nerăbdare lansările filmelor și m-am lăsat prins în iureșul vieții de la Hogwarts. Un film despre speranță, dragoste, putere, moarte, sacrificiu, distrugere și triumf, ce rulează începând de vineri 15 iulie la cinematografele din țară.

PS: Sunt curios de Ancăi i-a plăcut. 😛

Categories: movies, video Tags:
 1. Phidas
  July 17th, 2011 at 10:01 | #1

  Cu cateva minute inainte l-am descarcat de pe net si vreau sa-l vad. Sper sa fie mai bun ca prima parte.

 2. July 17th, 2011 at 13:15 | #2

  oare de ce gasesc, Phidas, comentariul tau a fi cam de prost gust?

 3. Phidas
  July 17th, 2011 at 13:42 | #3

  @Mihai stai calm, am platit pentru el. 🙂

 4. July 17th, 2011 at 13:57 | #4

  Adica deja se gaseste de downloadat pe bani, oficial, pe net? Un pic cam aiurea, daca ma intrebi, sa il distribuie pe net si sa piarda din banii ce i-ar putea face din vanzarile de bilete la cinema. Si oricum nu se compara ecranul de acasa cu cel de la cinema, si nu ma refer la partea cu 3D-ul, ca sincer nu s-a meritat sa il faca 3D.

  Sunt curios cum ti s-a parut. 😀

 5. July 21st, 2011 at 23:12 | #5

  Da, Mihai, mi-a plăcut foarte mult. 🙂 Aștept să mă mai duc o dată. Și da, faza cu rezervările sucks, la 22:30 când m-am dus eu, vreo 20 locuri erau goale… și când colo ultimele rânduri ar fi trebuit să fie pline.

 1. No trackbacks yet.