Home > foto, places, turism > Cheile Turzii redeschise publicului

Cheile Turzii redeschise publicului

Anul trecut am reușit să ajung în Cheile Turzii, o zonă tare frumoasă și relaxantă, o oază verde departe de betonul din orașe. Am fost pe la început de iunie, într-o zi cu un cer senin de ți-era mai mare dragul să te plimbi pe sub el. Ne-am bazat doar pe microbuze și pe “ia-mă nene” ca mijloace de transport, însă o bună bucată din drumul Turda-Cheia o am făcut-o pe jos. 

Doar cine e orb spune că nu ai ce vedea în chei. Natura e prea bogată în acea zonă, te-nvăluie cu plante și flori care de care mai viu colorate, mai interesante și mai aparte, te-nconjoară cu relief caracteristic sfredelit de-a lungul secolelor în pereții nalți de stâncă, te-mbie să îi urci crestele și, în bătaia lină a vântului, să simți un strop de libertate, să simți că ești viu.
O relatare mai detaliată decât rândurile mele telegrafice a acelei ieșiri din Cluj găsiți, împreună cu detalii despre accesibilitatea zonei, cu multe poze și detalii utile, în articolul despre Cheile Turzii publicat pe Fugind din Cluj în Ardeal (acel Mihai din articol sunt eu 😉 ).

Iar dacă tot v-am trezit interesul și vreți să scăpați de oraș și să mergeți prin chei, să vă mai spun două lucruri. Mai țineți minte că viiturile din iunie 2010 au distrus podețele din Cheile Turzii și că astfel accesul turiștilor în chei a fost interzis vara trecută. Ei bine, începând cu 1 mai 2011 Cheile Turzii sunt din nou redeschise publicului, poteca de acces a fost reamenajată și podurile reparate, lucru ce nu poate decât să mă bucure. Rezervaţia este deschisă vizitatorilor până la sfârşitul lunii octombrie.

Ce mai așteptați?

Categories: foto, places, turism Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.