Home > books > Joacadeamine – Curățenie de primăvară

Joacadeamine – Curățenie de primăvară

Joacadeamine face o nouă curățenie de primăvară și cu ocazia asta oferă cărți. Multe cărți. Am văzut multe titluri interesante în lista de pe siteul lor, însă ce mi-a atras privirile e Autobiografia Agathei Christie. O carte despre care citisem acum două luni că ar fi una dintre autobiografiile cele mai frumos scrise.
De Agatha Christie am auzit mic copil fiind, cred că eram doar prin clasa a patra când urmăream la televizor filme ce erau ecranizări ale cărților ei și îmi plăcea la nebunie suspansul și misterul și modul prin care la final era demascat criminalul. O adevărată plăcere să vezi cum își punea detectivii la lucru în povești elegante, bine structurate și argumentate, ceva ce mai rar găsești în zilele noastre. Și oricum apreciez mai mult când răufăcătorul e prins prin metodele clasice și nu folosind amprente și analize ADN sau te miri ce tehnici moderne ultra-sofisticate.
Știți cum e, cărțile nu s-au scris singure, eroii nu au rezolvat cazurile de capul lor, totul a fost gândit, până în ultimul detaliu de autoare, iar asta a presupus și o oarecare muncă de documentare. Mi-ar plăcea să aflu mai multe despre doamna Christie, despre cum crea un personaj, despre cum se documenta despre diverse domenii, despre cum privea familia fascinația ei pentru crime, pumnale, otrăvuri și arme de foc, despre cum i-a fost viața și cea a determinat-o să se apuce de scris. 
Iar faptul că în cartea mai sus amintită e chiar ea cea care își povestește viața face ca relatările să fie lipsite de răceala pe care ar fi adus-o un scriitor-fantomă și să te apropie mai mult de omul care a fost Agatha Christie. Sper să reușesc să citesc cartea și să vă scriu mai multe despre ea.
Categories: books Tags:
  1. March 5th, 2011 at 14:04 | #1

    No bine mahhh, si eu care vroiam sa te rog sa scrii pt. o alta carte de acolo…gizas, you've ruined my plans!

  2. March 5th, 2011 at 14:06 | #2

    PS. Ai dat link la blogul lui Octavian?
    PPS> Shame on you I say!

  1. No trackbacks yet.