Home > movies, video > The Adjustment Bureau – 2011

The Adjustment Bureau – 2011

The Adjustment Bureau, sau cum a fost tradus la noi Gardienii Destinului, este un film ce s-a lăsat mult așteptat. Primul trailer l-am văzut anul trecut în mai, iar lansarea, inițial programată pentru luna septembrie a anului trecut, a fost amânată până în martie 2011. 

David Norris este un tânăr politician (Matt Damon) care o întâlnește pe Elise (Emily Blunt), o balerină, în hotelul unde urma să țină un discurs de final de campanie electorală. Conversația și privirile ce și le aruncă în scurta lor întrevedere sunt suficiente pentru a declanșa în tânărul politician o serie de emoții care nu îi vor mai da pace, drept urmare acesta va încerca tot posibilul să o găsească pe Elise, deși, în afară de prenume, nu știe nimic despre ea. Până aici pare a se încadra într-un tipar clasic de film romantic și siropos, însă povestea se complică deoarece forțe exterioare au ca misiune a îi împiedica pe cei doi să se mai întâlnească vreodată, tocmai pentru că planul vieții fiecăruia nu îl include pe celălalt, pentru că așa le-a fost scris.

Filmul are la bază nuvela Adjustment Team (1954) scrisă de Philip K. Dick, autor de science-fiction ale cărui opere au stat la baza scenariilor filmelor Total Recall, Minority Report, Paycheck sau Blade Runner. Povestea e oarecum complicată, însă ițele-i sunt ușor de descâlcit pentru că scopul nu este acela de a pleca confuz din sala de cinema ci de a pleca cu anumite întrebări în minte. Este dispus cineva să accepte anumite lucruri pentru că așa i-a fost destinat? Este dispus cineva să renunțe la dorințe sau oameni doar pentru că nu i-a fost scris să aibă parte de ele?

Filmul te ține sub tensiune și vei simți cum bătăile inimii îți vor fi din ce în ce mai rapide când, prins parcă în pielea personajelor principale, vei încerca să te lupți cu destinul, să te împotrivești alegerilor făcute de alții pentru tine și să speri să poți ajunge să ai ceea ce îți dorești cu adevărat. Și dacă ești om și nu robot vei ieși din sala de cinema întrebându-te dacă într-adevăr îți asculți inima și dacă îi respecți dorințele sau dacă viața ta nu reprezintă decât o serie de evenimente în care alții au avut putere de decizie în locul tău.

Un film alert, sumbru pe alocuri, captivant, intrigant, cu un fir epic clar, cu personaje net conturate, film ce reușește să te țină sub tensiune pe toată durata sa. Din 11 martie la cinema. Să nu îl ratați.
Categories: movies, video Tags:
 1. Anonymous
  March 16th, 2011 at 13:25 | #1

  zum zum

 2. lucianB
  March 17th, 2011 at 23:12 | #2

  merita vazut filmul, cu toate ca putea fi mult mai bine definit ca si scenariu a iesit un film destul de captivant…

 3. March 18th, 2011 at 00:29 | #3

  De mult timp îmi doresc să-l văd, dar luni mergem cu copiii la Rango, cel mai probabil, așa că trebuie să mai aștept alți bani ca să-l văd … dar și eu îl ochesc de prin decembrie. 🙂

 4. March 19th, 2011 at 16:50 | #4

  oooh, fain si Rango. O sa iti placa, Anca 🙂

 5. March 20th, 2011 at 12:44 | #5

  Mersi pentru recomandare, abia astept sa-l vad! 😉

 6. March 23rd, 2011 at 23:19 | #6

  Până la urmă am fost la Just go with it :))

 7. March 24th, 2011 at 10:19 | #7

  Ha ha, si a fost ceva de capul lui? Din trailer parea un film tare usurel, de vara .

 8. March 24th, 2011 at 23:00 | #8

  Hmmm … păi a fost simpatic, tipic comedioară romantică, dar asta am și vrut, să se distreze copiii. 🙂 Nu am avut așteptări mari.

 1. October 9th, 2012 at 04:27 | #1
 2. November 14th, 2012 at 11:34 | #2