Home > superblog, thoughts, wtf > Final de SuperBlog

Final de SuperBlog

January 30th, 2011 Leave a comment Go to comments
Iarăși vă scriu despre SuperBlog2010. Nu de alta, dar pentru mine postarea de față reprezintă de fapt finalul concursului. Știu că în decembrie mi-am exprimat părerile despre concurs, despre tot ce a însemnat de la sponsori până la teme și organzare, însă de atunci s-au mai întâmplat lucruri ce simt că ar trebui scrise. Și am să vă explic de ce în rândurile ce urmează.

Festivitatea de premiere a fost cândva în prima parte a lunii decembrie, undeva prin București. Poziția pe care am obținut-o în clasament nu e nici fruntașă, nici codașă, ci undeva în prima jumătate a concurenților. De ce tocmai azi se încheie pentru mine concursul? Pentru că azi primii și faimoasa diplomă ce îmi atestă participarea în concurs dar și produsele de pe siteul Azerty, magazin despre care nu am decât cuvinte de laudă, personalul de acolo fiind tare amabil, simpatic și extrem de operativ. Recomand cu căldură magazinul 🙂

Cel mai deranjant lucru se referă la împărțirea premiilor. Se pare că la festivitatea de premiere anumiți sponsori au venit echipați cu pungi de cadouri pentru fiecare concurent, cei prezenți alegându-se astfel cu genți pentru laptop, căni, cuțite Rosenthal, calendare, agende ș.a.m.d. Cei care nu s-au deplasat la București s-au ales doar cu o urare de bine. Mă rog, anumiți concurenți, aleși pe sprânceană, au primit prin poștă câte un cuțit și o revistă. Ceea ce nu înțeleg eu este de ce mi s-a răspuns că sponsorii au considerat prin acele plase că trebuie răsplătit doar efortul celor care au mers la festivitate iar al celorlalți ba?

Cum pot cuantifica sponsorii efortul depus de fiecare concurent în parte? Cum pot ei afirma că cineva care stă în București sau în Ploiești a depus mai mult efort participând la festivitate decât cineva din Satu-Mare căruia pur și simplu un drum dus-întors până în capitală i se părea peste mână și ca timp și ca bani? Cum pot ei să îi spună cuiva care nu poate lipsi de la serviciu pentru o festivitate de premiere că pentru ei e mai important un pierde-vară care doar a luat metroul două stații și a ajuns la festivitate?

Mi s-a spus că e ca la o conferință de presă, că doar cei prezenți primesc. Le-am spus că nu a fost o conferință de presă, că a fost o festivitate de premiere și că într-o țară civilizată cine nu e prezent primește acasă prin poștă.

Mi s-a spus că nu ar fi corect ca toți să primească aceleași cadouri, că atunci nu ar mai fi competiție. Le-am spus că o departajare în funcție de criterii ale juriului (că doar criterii de calitate nu le pot spune) se făcuse când se întocmi clasamentul final și se acordară voucherele. Și le-am mai spus că prin mârlănia de a oferi acele plase mai mult decât generoase doar celor prezenți se încalcă de fapt însemnătatea competiției când se ajunge să răsplătești un concurent de pe locul 28, și să ignori complet pe unul de pe locul 11.

Festivitatea de premiere a fost o ocazie pentru sponsori să se apropie de concurenți, să se apropie de cei care le-au descris produsele (de multe ori fără a le fi probat), și a le oferi ceva palpabil. O ocazie pe care prin decizia imbecilă de a se gudura doar de cei prezenți au ratat-o cu stil. Nu au făcut decât să le arate concurenților care au făcut sacrificii pentru a termina concursul, care au jonglat între job, proiecte și articole, că sunt inferiori unor ștrengari ce se îneacă în prea mult timp liber.

Dacă cineva a rămas cu gândul că sunt ofticat că vroiam să primesc cuțitele și geanta, atâta am să spun: cunosc destui concurenți ce nu au reușit să ajungă la festivitate, concurenți cu serviciu, cu familie, cu prea puțin timp liber, oameni de valoare de peste tot din țară ce nu pot lipsi când pocnește cineva din degete, și cărora li s-a arătat că mai importanți sunt studenți sau șomeri ce locuiesc la o aruncătură de băț de locația aleasă pentru festivitatea de premiere. Nu mă enervez pentru două cuțite, ci pentru nedreptatea făcută, pentru felul în care am fost făcuți să ne simțim.

Așadar, chiar dacă a fost interesant prin temele de concurs și prin articolele ce le-am închegat, după toată mascarada numită festivitate, concursul SuperBlog2010 mi se pare o mare batjocură și mi-a lăsat un gust extrem de amar, iar SuperBlog2011 pentru mine nu va mai exista, nu de alta, dar sunt sătul a vedea cum se cere calitate și creativitate și se punctează cu precădere orgasmele și minciunile, cum se vorbește de corectitudine și competiție când de fapt ți se arată că de fapt nimănui nu îi pasă de așa ceva.

Mă întreb cine va mai crede toate minciunile din toamnă când iar se va spune că se caută bloggeri talentați, creativi, cum vor mai avea obraz sponsorii să spună că au promovat mereu calitatea și ideile originale, și câte explicații și justificări vor găsi pentru toate lucrurile ce le vor face.

PS: Poate că nu e corect să îi pun pe toți sponsorii laolaltă și să arăt înspre toți cu degetul, dar mai e ceva corect pe lumea asta? 

Categories: superblog, thoughts, wtf Tags:
 1. January 31st, 2011 at 09:13 | #1

  Studenti, someri si "intre doua joburi"…
  Dupa cum am zis, nu-i doare nici in partea posterioara…
  In rest, doar de bine sa auzim :))

 2. January 31st, 2011 at 10:48 | #2

  Mihai, mie imi pare tare rau ca nimeni nu s-a gandit la tine. In fond, in afara de mine si de Adrian din Arad, cred ca tu esti singurul care a mai participat la toate trei editiile de SuperBlog – deci de la inceput – si te puteau recompensa pentru fidelitate si perseverenta, daca nu pentru locul ocupat la ultima editie a concursului.

  E adevarat, din cauza distantelor mari, niciodata nu mi-am permis sa merg la premiere. Din pacate, pentru mine ar fi fost un efort de timp si un efort financiar mult prea mare.

  Sunt in asentimentul tau, s-ar fi putut gandi in alt sistem modul de premiere al concurentilor – aici ma refer la "atentiile" din partea sponsorilor.

  Am ocupat locul 3, nu am fost la premiere, nu am primit nici genti de laptop sau seturi de stilou/ pix si altele, insa sponsorii de la Real, Connect si Edimax au fost draguti sa imi trimita cate o atentie. E pacat ca pe tine te-au omis…

 3. January 31st, 2011 at 14:37 | #3

  Lexa, nu imi trebuie niciun premiu de fidelitate sau perseverenta ci pur si simplu ma legam de mintea ingusta a celor care au gandit ca oameni ca tine si ca mine, prin absenta de la festivitate, dam dovada de neseriozitate si neimplicare in concurs. Ma leg de cei care se bat cu pumnu in piept ca totul e o competitie, dar care pana la urma ofera atentii consistente doar celor mai slabi, uitand de ce alti concurenti au mai avut inrolati in concurs.

  Nu am scris articolul cu speranta ca ceva se va schimba. De era sa se schimbe ceva atunci se intampla de la primele rabufniri ale mele de pe siteul lor, insa la cat de chitic au tacut, la cat de elegant s-au eschivat apoi, e clar ca ii doare in cot si in piscot.

  Si ce ma deranjeaza mai tare e ca celorlalti bloggeri li se pare normal sa fie calcati asa in picioare.

 4. February 1st, 2011 at 12:20 | #4

  Sunt total de-acord cu tine, Mihai, nici nu știi cât mă bucur că am renunțat la concursul ăsta tâmpit, nu știu de ce mă așteptam să fie altcumva, sincer, altcumva adică de bun-simț și corect. Dar pupincurismul va prima întotdeauna la noi, pare-se. Oricum, vroiam să te corectez: cum să nu caute originalitate și creativitate ? O caută, dar în laude și lingușeli. 🙂 Cine linge cel mai bine, sau așa ceva. 😛
  Mie oricum mi-a plăcut ce ai scris pe perioada concursului, te-am considerat un adeversar ”periculos”. :))
  Sunt curioasă dacă va reacționa cineva la articolul tău. 🙂 Numai bine, Mihai !

 5. February 1st, 2011 at 15:30 | #5

  Ha ha, mersi, Anca!

  Cat despre reactii eu nu cred ca va reactiona cineva cumva, prea mare comoditatea de a da un raspuns decent (si nu ma refer la concurenti ci la tabara organizatorica) 😛

 6. March 6th, 2013 at 09:03 | #6

  Salut, Mihai!

  Iata ca si raspunsul din partea unui om implicat in organizarea SuperBlog ajunge la tine, dupa aproximativ 2 ani 🙂 OK, recunosc, trebuie sa ma misc mai “cu talent” 🙂

  Legat de atentiile oferite la gala, au fost si oameni foarte ocupati (participanti si juriu), cu familii si obligatii, care au facut efortul sa ajunga la gala, iar ca semn de multumire am decis impreuna cu sponsorii sa-i recompensam. Asa cum am precizat, acele premii s-au oferit in special celor care au finalizat competitita si au ajuns la gala. Oricum, toti participantii au castigat si primit premiile anuntate la inceput, iar acestea au fost oferite ca bonus pentru implicarea si prezenta lor. Stiu, nu o sa fie niciodata suficiente resurse sa multumim pe toti cei implicati.

  Plecand de la premisa ca nu este usor sa multumesti pe toata lumea, consider ca depinde cum privesti aceste aspecte. Poti sa privesti partea plina a paharului, ca oferim ocazia bloggerilor si sponsorilor sa se cunoasca intr-un mediu pozitiv sau jumatatea goala si sa critici ca nu ai primit suficient pentru implicarea ta. Cel mai dificil aspect in organizarea acestei competitii este gestionarea asteptarilor celor implicati. Sunt multe si se schimba foarte rapid 🙂

  Te felicit ca ai finalizat cele trei editii SuperBlog, fiindca respectivele editii au fost probabil cele mai dificile de pana acum, iar asta certifica faptul ca esti un blogger bun si un om care isi indeplineste obiectivele.

  Noi o sa continuam sa premiem, impreuna cu sponsorii, scrisul si atitudinea pozitiva, iar daca ai sa te alaturi intr-o alta editie competitiei, esti binevenit!

  Cu apreciere,
  Albert Budica
  0744 264 481
  albert.budica@swissplan.biz

 7. Mihai
  March 6th, 2013 at 14:56 | #7

  Wow, Feedback :))

  Au trecut doi ani de cand am scris ultima oara despre SuperBlog, doi ani in care s-au intamplat multe, insa recitind articolul mi-a revenit gustul usor amar ce mi l-a lasat. Nu zic ca e usor sa organizezi un concurs cum e SuperBlogul, sunt convins ca ideile si intentiile au fost din cele mai bune dar se pare ca nu toate ies precum planificate si nu intotdeauna toti partenerii pricep pe de-a-ntregul tot conceptul.

  Sper ca la editiile din 2011 incoace s-a pus mai mult accent pe calitate, totusi, asa cum se dorea de la bun inceput.

  Mult spor. 😉

 8. March 6th, 2013 at 16:03 | #8

  Mihai,

  Ramane sa vedem ce s-a schimbat in bine si ce nu, iar daca te vei alatura Spring SuperBlog 2013 ai toate sansele sa ne lauzi sau critici in cunostinta de cauza 🙂
  Maine este ultima zi de inscriere si redactare a articolului la prima proba Farmec fara sa se aplice penalizarea zilnica de 10 puncte pentru intarziere…
  Iata noua platforma de jurizare: http://jurizare.super-blog.eu/inregistrare

  Raspund criticilor aduse SuperBlog fiindca ma intereseaza sa-l imbunatatim, iar parerea unui (fost) participant, cum esti si tu, este mult mai importanta decat a celor care critica doar sa se afle in treaba.

  Mai raspund si ca sa apar munca depusa de juriu, organizatori, bloggeri participanti etc. Nu merita desconsiderata implicarea lor fiindca numai ei stiu cate nopti au lucrat sa faca posibil acest proiect. Era, probabil, mai usor sa lanseze cateva campanii de bannere pe Facebook, AdWords sau promovare pe cateva bloguri selectate.

  PS. As putea spune ca pana acum toate au iesit exact cum am planificat (ne asteptam, inevitabil, si la critici), ba chiar multi bloggeri ne-au depasit asteptarile si ii recomandam cu placere pentru diverse proiecte, parteneriate, angajari etc.

  Multumesc.

 1. No trackbacks yet.