Home > movies > Filmele lui 2010

Filmele lui 2010

December 31st, 2010 Leave a comment Go to comments
2010 m-a găsit destul de des în sala de cinema, fie la filme de acţiune, la comedii, la desene animate, la musicaluri sau la filme mai lejere. Au fost multe filme bune, nu despre toate am scris, însă şi câteva pe care nu le-am putut lua deloc în serios.
Dintre toate am ales, ca şi anul trecut, doar cinci care mi-au plăcut foarte mult, şi anume, într-o ordine total aleatoare:

01. How to train your dragon (Cum să îţi dresezi dragonul):  un film de animaţie al naibii de amuzant, din păcate prea puţin mediatizat, cu o poveste interesantă despre ce înseamnă a fi diferit şi a îţi depăşi frica de necunoscut.
02. Inception (Începutul): Încă de când am văzut trailerul am ştiut că e ceva aparte la flmul ăsta. Nu e de mirare că am mers de două ori la cinema să îl văd, şi de fiecare dată am ieşit uluit. Interesantă gândire, interesant scenariu şi inspirată alegere pentru piesa folosită pentru trezire 😉
03. Harry Potter and the Deathly Hollows part I (Harry Potter şi Talismanele Morţii partea I): În sfârşit un film fidel cărţii, imagini surprinse elegant, o prietenie pusă la încercare în ceea ce este un prolog pentru confruntarea finală din care doar unul va scăpa cu viaţă. Iar Bellatrix la fel de nebună ca-ntotdeauna 😛 De-abia aştept iulie 2011!
04. The Chronicles of Narnia – Voyage on the Dawn Threader (Cronicile din Narnia – Călătorie pe Zori-de-Zi): Am aşteptat destul de mult să vedem a treia parte din aventurile din Narnia şi nu am fost deloc dezamăgit. Personaje puse la încercări în peisaje fantastice, caractere nobile, o navă potrivită pentru un rege, lupte eroice. Ce mai, Narnia! 
05. Tron Legacy (Tron Moştenirea): Surpriza anului, un film pe care iniţial am vrut să îl ocolesc dar la care am mers atras de muzica extraordinară pregătită de băieţii de la Daft Punk pentru coloana sonoră. Un adevărat festin, o combinaţie perfectă de imagini, muzică şi trăiri. Cine a ales să şadă acasă habar nu are ce a ratat.

Alte producţii cinematografice care merită amintite ar fi Robin Hood, film în care Russel Crowe şi Cate Blanchet prezintă o altă faţetă a clasicei poveşti, una mai realistă, Knight and Day, un film uşor şi haios de vară, Wild target (Punct ochit punct iubit), film britanic amuzant despre un asasin plătit a o ucide pe Emily Blunt şi căruia evident că nu prea îi iese din varii motive, Toy Story 3, Prince of PersiaDespicable me,  Due date şi Resident Evil Afterlife

Nine a avut prea multe părţi proaste pentru a merita o menţiune alături de celelalte filme, iar muzica din film, oricât de bună a fost, nu îl poate scoate din oala cu turkish delight. Wolfman a fost antrenant, pe alocuri mai mult amuzant decât înfricoşător, ceea ce spune multe despre un film de groază. Noroc cu Emily Blunt că a făcut mai uşor de urmărit firul. Narativ. Alice in Wonderland a fost interesant dar nu se compară cu filmele din top5, no way! Iar Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, deşi deloc plictisitor, nu mi se pare potrivit a îl pune alături de animaţii şi filme de acţiune, parcă nu merge. Iar  Clash of the TitansThe Ghost WriterSALT și The next three days nu au acel ceva care să te facă să mai vrei să le vezi.

Vouă care filme v-au plăcut mai mult în 2010?

Categories: movies Tags:
 1. January 2nd, 2011 at 20:05 | #1

  Nu prea mi-a placut niciun film lansat in 2010. Cat despre "Harry Potter"… am scris in prima postare din acest an.

 2. January 3rd, 2011 at 22:35 | #2

  Inception mi-a placut tare mult… si Wild Target, dar am descoperit MIsfits de pe Channel 4 si e cel mai tare serial din toate parcarile posibile 🙂

 3. Victor
  January 4th, 2011 at 15:51 | #3

  Tron Legacy este un film extraordinar care cu siguranta ca este cel mai bun al genului SF din acest an.

 4. Victor
  January 4th, 2011 at 15:52 | #4

  Fata de filmul Tron din 1982, cel de anul acesta este mult mai bine structurat si povestea este foarte bine gandita.

 5. Victor
  January 4th, 2011 at 15:53 | #5

  Bugetul a fost de 300 de milioane de dolari si cred ca fiecare lucru in care s-a investit se vede.

 6. Victor
  January 4th, 2011 at 15:53 | #6

  Trebuie apreciat Jeff bridges care in acest film interpreteaza 2 roluri si pe amandoua le interpreteaza foarte bine.

 7. LeeTbv
  January 4th, 2011 at 15:54 | #7

  Cred ca corelatia dintre muzica celor de la Daft Punk si efectele 3D este ceea ce face din Tron Legacy un film atat de bun.

 8. mOntecOre
  January 9th, 2011 at 03:01 | #8

  despicable me no? mi-a placut mult how to train your dragon, in seara asta am vaz tron si nu prea m-a convins.
  Filme care mi-au placut si le recomand cu incredere: Easy A, Dear John, The last airbender, Letters to Juliet,The Imaginarium of Doctor Parnassus, Sherlock Holmes…si astea sunt doar cateva:)

 9. January 10th, 2011 at 00:02 | #9

  @montecore:

  Despicable me a fost dragutz. Nu chiar ca cele din top 5, dar a fost dragutz.

  Sherlock Holmes l-am vazut in 2009 de Craciun la cinema, asa ca l-am inclus in revizia de acum un an.

  Iar din lista enumerata de tine Easy A as vrea sa vad, mi s-a parut tare haios trailerul. 🙂

 1. No trackbacks yet.