Home > util > Cafeaua e bună chiar și la miezul nopții

Cafeaua e bună chiar și la miezul nopții

Da, cafeaua e bună la orice oră, drept dovadă azi noapte, cândva spre ora 24, eu făceam de zor cafea, și nu doar o cană, ci două!!

Povestea spune așa: am pus ochii pe o pungă de popcorn, și am zis că nu mai are scăpare, așa că am pus-o la microunde (Burn baby, burn!). Din păcate lucrurile nu au urmat cursul normal, în sensul că după două minute, în loc să facă poc – poc – poc, a început să iasă fum din cuptor. Cumva un capăt al pungii reușise să se poticnească pe lateral iar adezivul care ținea punga închisă începu să se topească împuțind camera. Am scos iute punga și am aruncat-o la gunoi, însă mirosul nu vroia să dispară.
Așa că am deschis geamul de-a largul, am tot aerisit, am spălat cuptorul pe dinăuntru cu diverse substanțe din dotare, însă degeaba, mirosul tot acolo era. De-a dreptul enervant! Și am ajuns să googălesc. Oamenii ziceau să pun oțet sau praf de copt la microunde. Nu am așa ceva și nici la vecini nu bat la așa ore târzii. Apoi ziceau să pun o lămâie la microunde. Ei bine, am pus feliile unui grepfruit (după ce le-am maltratat, ca să poată ieși din ele mirosul), dar eh, nu așa eficiente precum era lăudată lămâia.
Și apoi am pus de o cafea. Am pus două lingurițe sănătoase de cafea naturală într-o cană (de porțelan), pus apă până la jumătate, și apoi pus cana pe o farfurie (nu de alta dar cafeaua o să dea pe lături) și am pus totul în cuptor, pe putere maximă, două minute. Iar după cinci minute am repetat figura, cu o a doua cafea.
Ce am învățat din asta?

 1. Cafeaua scoate excelent mirosul de ars dintr-un cuptor cu microunde.
 2. Am aflat de ce nu se face cafea naturală la microunde 😛
Categories: util Tags:
 1. paulaionescu
  April 2nd, 2010 at 09:31 | #1

  Cafeaua are ceva proprietati speciale. Probabil de asta e recomandat sa o adulmeci intre sesiunile de mirosit parfumuri.

 2. Alexandra
  April 2nd, 2010 at 14:05 | #2

  Intrebare: tu ai pus punga de popcorn la microunde cu tot cu ambalajul din plastic? Ca trebuie scos din punga, iar popcornul propriu-zis e inchis in alta punga, din hartie…

  Povestea ta imi aduce aminte de o alta, cand ne-am cumparat cumptorul cu microunde, si tata, nestiind exact cum se utilizeaza anumite chestii, a pus o cana cu lapte la incalzit… si cana era decorata pe margine cu vopsea metalica: au inceput sa iasa niste scantei din cuptor, mai ceva ca in "Star Wars".

  PS: Mersi pentru pontul cu cafeaua. Am sa-l folosesc daca voi avea mici "accidente" prin bucatarie.

 3. Mike
  April 2nd, 2010 at 14:10 | #3

  Bineinteles ca am scos din punga de plastic si am pus-o doar pe cea de carton/hartie, doar nu e prima oara cand il folosesc 😛

 4. Mike
  April 2nd, 2010 at 14:17 | #4

  @paula: EU prima oara cand am vazut cafea in magazine cu parfumuri am crezut ca e acolo doar asa de decor, apoi am priceput la ce foloseste 😀

 1. No trackbacks yet.