Home > info, personal, wtf > Expoziție de reptile

Expoziție de reptile

Vă mai aduceți aminte scena din ”Patimile lui Hristos” când, în pădurea Ghețimani, noaptea, e arătat un șarpe la baza unui copac, sâsâind în lumina lunii, pentru ca, o fracțiune de secundă mai târziu, să îi fie zdrobit capul? Eh, cam asta e părerea mea despre asemenea creaturi. De când mă știu nu mi-au plăcut șerpii (iar unii au auzit diverse povestiri din copilăria-mi).

În Cluj am observat în ultimii ani că se organizează expoziții de reptile. Da, există pe lumea asta și oameni cărora le plac șerpii (a se vedea și casa Slytherins). De fiecare dată când vedeam câte un afiș dintr-ăsta îmi spuneam că poate ar fi timpul să intru și eu, dar evident că mereu un neuron salva situația spunând ”las că intri data viitoare”.
Ei bine, acuma am zis că e timpul. La Muzeul de Speologie (din Piața Muzeului, cum stați cu fața spre Someș, o luați la dreapta și taman în colț găsiți muzeul) există expoziție de reptile vii. Încă de la intrare, când am văzut poza de pe afiș, îmi auzeam ”Nu, nu intra!” ”Te-ai tâmpit de cap??” ”Ai înnebunit? Întoarce-te!!! ”, dar am intrat. Si nu, nu cred că aș fi intrat de eram singur, nu 🙂
Am fost tare cuminte înăuntru. Cuminte, tăcut, liniștit. Pe mijloc de culoar, la distanță egală de vitrinele de pe laterale și foarte atent la orice mișcare. Șerpii erau cuminți în cutiile lor de sticlă, probabil se gândeau că iar o mai vinit unul pe două chicioare să se holbe. Șerpi veninoși dar și neveninoși… îmi aduc aminte de șarpele de cereale, vipera verde de copac (?), două specii de crotali (șarpe cu clopoței), vipera pufăitoare, vipera cu corn, o specie de cobra, neagră și lucioasă ca moartea, un piton ce mă ducea cu gândul la întâmplarea de la Zoo din primul film Harry Potter, un boa constrictor și încă vreo câțiva.
Pe lângă șerpi mai sunt la expoziție și șopârle: șopârla cu limba albastră, șopârla cu barbă, șopârla țepoasă, un gecko tare simpatic pe care l-am sâcâit un pic, și două iguane.
Sper că nu miră pe nimeni de ce articolul ăsta nu are poze 😀

După cum spuneam, eu am încercat să ocup cât mai puțin spațiu cu putință… și să nu fiu băgat în seamă de doamna care tăia biletele de intrare (da, am și dat bani pentru tot programul ăsta de tortură 😀), pe brațul și umerii căreia se tot plimba un șarpe gri cu roz, de cereale, neveninos. Pentru mine dracul în persoană. ”Haide, pune mâna pe el!” . ”Nu!” . ”Nu îți face nimic”. ”Nu!” . Un ten tot mai aproape de al geishelor. ”Uite, numai un pic. Te bag la colț dacă nu vrei”. ”Nu!” Și da, eram blocat pe un culoar îngust, în dreapta șerpi, în stânga șerpi, în spate perete, în față ușa, însă între mine și ușă era ea, deci opțiunea aia o picat. Așa că am trecut la planul B. M-am apropiat de jivină și am pus mâna pe. ”Nah, nu te-am văzut, mai pune o dată!” (”Are you crazy, woman?”). Și am mai pus o dată, și apoi m-a lăsat în pace să mă ”bucur” de restul exponatelor.
Which I kinda did. Mi-am dat seama că totuși ”băieții răi” sunt închiși după un geam de sticlă, și am văzut că punând mâna pe unul nu am pățit nimic, așa că am reînceput traseul pe la fiecare în parte… am citit informațiile despre fiecare, fără a găsi, din păcate, erori gramaticale…. am găsit doar un crotal nervos la capăt de culoar, ceea ce m-a făcut să mă întorc frumușel napoi 😀 Iar la plecare am mai pus mâna pe creatura de cereale, de data asta din proprie inițiativă.
Cea mai faină senzație de la expoziție, unde totuși am stat vreo juma de oră bună, a fost momentul în care am pășit din nou, întreg, pe străzile Clujului, în drum spre a îmi readuce glicemia la un nivel normal. Ah, ce sentiment! 😀
Deci, după cum spuneam, la Muzeul de Speologie, până pe 15 aprilie, între orele 9 și 19. Have fun 😀
PS: repet, cine vrea poze, n-are decât să caute pe net :))
Categories: info, personal, wtf Tags:
 1. Alexandra
  April 2nd, 2010 at 14:07 | #1

  Si ce ai simtit cand ai atins pielea rece a sarpelui? Hai, sssssspune!

 2. Mike
  April 2nd, 2010 at 14:16 | #2

  Pai nu a fost cum ma asteptam, adica o chestie rece si solzoasssssa si scarboasa. Nu era chiar asa rece, probabil de la cum s-a tot invartit pe dupa gatul tipei , iar solzii micuti, mai micuti ca la un peste.

  Deci a fost ok. 😀

  Si da, ma gandeam "Ok, am pus mana pe el, deci o sa ma lase in pace tipa, am sa o pot tuli de vreau :)) ". Which I didn't, btw 😛

 3. Love snakes
  April 5th, 2010 at 10:46 | #3

  Cum arata doamna de la intrare? numai din curiozitate

 4. Melinda
  April 5th, 2010 at 10:54 | #4

  Daca doriti, va pot oferi eu cateva poze, chiar si cu sarpele de cereale plimbandu-se pe diferite persoane … sau cu boa ;).
  Eu am simtit exact opusul, cand am intrat la expozitie si am vazut atatea animalute dragute, m-am bucurat ca am scapat de
  chestiile nasoale cu doua picioare care se plimbau pe strazile Clujului … de ei ar trebui sa va fie frica, nu de reptile.

 5. Mike
  April 5th, 2010 at 11:00 | #5

  Lol, uhm, era o domnisoara draguta, cu parul intre blond si castaniu prins parca in coada, cu o camasa alba cu maneca scurta. Si cu sutien negru :))

 6. Mike
  April 5th, 2010 at 12:11 | #6

  Multumesc, Melinda, am si eu poze de la eveniment 😀 Ca prefer sa nu ma uit peste ele e altceva 😛

 1. No trackbacks yet.