Home > util, wtf > Diverta, sau arta de a jecmăni clienții

Diverta, sau arta de a jecmăni clienții


Mereu am știut că Diverta are prețuri mai mari la cărți, deci nu e de mirare că cea mai bună metodă de aplicat în cazul în care vrei să îți cumperi o carte e să mergi la Diverta, să o răsfoiești liniștit stând pe o canapea, să o pui înapoi pe raft și apoi să mergi la librăria de peste drum și să cumperi cartea uneori și cu 10 lei mai ieftină.

S-a întâmplat acum ceva vreme să găsesc o carte tare interesantă la Diverta. Pentru ușurința calculelor să zicem că a fost 100 lei. Pe coperta cărții un sticker frumos ”Reducere 20%”, ceea ce ar fi însemnat că aș fi lăsat la casă doar 80 de lei. Ajung la casa de marcat, dau cartea și mi se cer 100 de lei. A urmat o discuție interesantă în care personalul de acolo a crezut că mă poate prosti. ”Ah nu, cartea așa a venit de la editură, cu prețul deja redus!”. Mă uit pe carte și, pe lângă abțibildul cu prețul lipit de cei de la Diverta, mai era tipărit direct pe carte, în coperta interioară, prețul inițial care, culmea, era tot 100 de lei. Am încercat degeaba să le explic că editura a scos cartea la prețul de 100 de lei în 2007 și că nu au primit acuma cărțile cu ”prețul deja redus”, că nu am avut cu cine. Pe ei îi interesa mai mult să facă cât mai mulți bani .

Și am trecut strada, o librărie drăguță, găsit cartea…. ce să vezi, 80 de lei.

Nu m-am răbdat și am dat un telefon. Am zis că nu am să fiu chiar așa de rău și să sun la OPC (deși acuma îmi pare rău), ci am sunat la Editură și le-am explicat situația și că până la urmă și imaginea lor o să aibe de suferit pe seama nesimțirii celor de la Diverta. S-a enervat doamna cu care am vorbit, a cerut detaliile magazinului și a spus că se va ocupa de situața asta.

Rezultatul? Am trecut, după trei săptămâni după telefon, pe la Diverta. Au dat jos toate abțibildurile referitoare la reduceri pentru cărțile editurii respective, în condițiile în care în restul librăriilor din Cluj promoția la cărțile editurii continuă și în aprilie. La inocenta întrebare ”Dar nu aveți promoție la cărțile de la editura Aquila 93?” răspunsul a fost ”Nu, ne pare rău, probabil încă nu a sosit de la București lista nouă de prețuri.”. Cred că undeva în iad au înghețat vreo trei cazane dintr-alea cu smoală. Nu e de mirare că ulterior, în cursul zilei, editura a primit un mail interesant și stufos, ca să înțeleagă și ei cu cine au de a face.

Trecut-au trei zile de la mail și am mai tras o tură prin Diverta… se pare că subit brusc și dintr-o dată pe toate cărțile editurii au re-apărut stickerele dar si abțibildurile cu prețul corect, adică cel redus. Iar Diverta se disculpă în fața editurii spunând că a fost ”o simplă eroare umană”. Hai sictir! Mwuahahahaha!

Așa că de vreți să cumpărați vreo carte, faceți bine și încercați la alte librării din oraș 😉
Categories: util, wtf Tags:
 1. March 30th, 2010 at 12:51 | #1

  That's the spirit!!!! Desi eu treceam de mult pe la opc… abia asteapta aia sa-i pui in functiune…

 2. flaviu.pastor
  April 1st, 2010 at 17:32 | #2

  Buna seara

  Sunt Flaviu de la Diverta (departamentul de PR) si doresc sa-ti multumesc pentru feedback-ul oferit prin intermediul acestui post care ne este de ajutor in procesele si masurile noastre de imbunatatire a serviciilor oferite de Diverta.
  Ne cerem scuze pentru cele intamplate. Am verificat care a fost cauza si a fost o simpla eroare. Pe carte era pretul vechi (nu era etichetata cu pretul nou – cel redus) iar la o simpla scanare la casa de marcat pretul era cu reducerea respectiva.

  Multumesc si te asteptam cu drag
  in magazinele Diverta.

 3. Haine Anglia
  April 1st, 2010 at 23:53 | #3

  Magazinele Diverta par ok

 4. Mike
  April 4th, 2010 at 10:41 | #4

  @Flaviu: pacat ca ai lasat mesajul chiar pe 1 aprilie :p

 1. No trackbacks yet.