Home > concurs, madonna, personal, video > Eroii de azi

Eroii de azi

November 17th, 2009 Leave a comment Go to comments
A fi erou presupune de cele mai multe ori calități și abilități impresionante de care omul de rând nu dispune, așa că nu e de mirare că suntem cu toții delăsători și în așteptarea unui erou care să ne salveze, vorba cântecului.
Ne-am obișnuit ca un erou să salveze o persoană, sau o comunitate sau ce mai vreți voi, într-un stil grandios, că doar asta vedem în filme. Ne-am obișnuit ca un erou să fie masiv, luptător neînfricat, ferm în aplicarea justiției, iar orice încercare de a ne raporta la ei scoate în evidență doar defectele noastre și ne face să uităm că de fapt printr-un gest venit din inimă putem schimba ziua sau uneori și viața unei persoane, ceea ce până la urmă am spus și la început de paragraf că face un erou.
Așa că fii un erou, plantează un arbore și arată-le și celorlalți că viitorul depinde doar de noi, de forțele noastre. Fii un erou, donează sânge, și cu siguranță vei salva viața unei persoane. Fii un erou, și poartă-te frumos cu cei din jur, nici nu îți dai seama cât de mult contează pentru cineva un zâmbet.
V-am prezentat la final de octombrie unul dintre proiectele în care s-a implicat Madonna, și am să pun, din nou, clipul respectiv mai jos, nu uitați să apăsați Play. Mi se pare lăudabil că o persoană ca ea, în loc să șadă într-un jilț de cleștar și să bea șampanie toată ziua, nu a rămas insensibilă când i-a fost prezentată situația dramatică din micul stat african Malawi ci a creat o fundație, Raising Malawi, prin intermediul căreia luptă pentru a crea condiții acceptabile de viață și pentru a oferi o educație unui număr incredibil de mare de copii orfani. Ajutorul, după cum deja v-ați dat seama, nu a constat în a trimite mâncare și haine o dată la jumătate de an, ci în educarea populației în ceea ce privește agricultura, țesutul, dar și în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva bolilor ce decimează țara, astfel încât putem considera că numele dat proiectului este unul bine ales, targetul principal fiind persoanele tinere, viitorul țării.
Nu m-am simțit ca un erou când am mers pe site și am donat o parte micuță din salariu pentru ca cei de acolo să poată să aibă parte măcar de o zecime din lucrurile pe care noi le luăm de-a gata și care ni se par normale.
Însă sunt sigur că în pieptul unei domnișoare ce a urmărit clipul de mai sus pe ecranul laptopului său Asus, și care s-a dus pe site să afle mai multe, inima a început să bată din ce în ce mai tare, amețitor de bucuroasă că a făcut o faptă bună, că donația ei de 10 dolari a fost dublată de Madonna și că, din bani munciți de ea, copii ce au rămas fără părinți vor primi haine, apă curată, educație și îngrijiri medicale. Cu siguranță va simți că, deși mic, ajutorul ei va conta și va schimba în bine viața unor ființe umane. Cu siguranță inima-i va bate eroic în piept toată ziua…
Tu ce mai aștepți?
Articol scris pentru concursul PcNews. Cu precizarea că față de articolele precedente scrise pentru concurs, ce e mai sus este o poveste cât se poate de reală. Știu că ar fi trebuit, conform cerințelor, să scriu o poveste imaginară despre cum am salvat lumea, dar de ce să ne amăgim cu lucruri imaginare când putem face de-adevăratelea ceva pentru a schimba/salva lumea?
Categories: concurs, madonna, personal, video Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.