Home > madonna, muzica > Aseară la Sankt Petersburg

Aseară la Sankt Petersburg

Sankt Petersburgul, la fel ca Oslo și Helsinki, este situat undeva sus pe harta, chiar pe paralela de 60 de grade, așa că vă dați seama că în fosta capitală a Imperiului Rus nopțile de vară sunt pline de lumină.

Ei bine, la Sankt Petersburg a fost mare concert aseară, ditamai în Piața Palatului (acolo unde au concertat în urmă cu câțiva ani și Rolling Stones, Paul McCartney sau AC/DC), în fața Palatului de Iarnă (în care se găsesc galeriile muzeului Ermitage). Lume multă strânsă, niște nori pișăcoși, ceva probleme de organizare, dar toate uitate în momentul în care a început muzica. Sincer să fiu spectacolul merge mai bine pe un fond întunecat (meaning at night time), dar la fel ca și în Oslo, nimănui nu i-a păsat că soarele trăgea și el cu ochiul de la orizont.

Rehearsals pics, more here

Ce mai, un show fantastic, plin de energie și curat (not one bad word, deci se poate 😛 ) ce a plăcut rușilor. Evident, fiind într-o asemena locație au fost luate, ca de obicei, toate măsurile pentru a nu produce daune clădirilor din jur, astfel încât echipamentul de sunet a fost instalat pe direcția ce unea scena cu Grădinile de Vară, nicidecum către muzeele ce circumscriu Piața.
Later Edit: oficialii de la muzeul Ermitaj au făcut azi o declarație în care au dat publicității date despre concertul de duminică seara în ceea ce privește sunetul. Astfel, intensitatea maximă a sunetului în Piață în timpul concertului a fost de 106.4dB, și de 80dB în muzeu, asta în condițiile în care maximum admis în muzeu este de 85dB (iar acest nivel maxim de 80dB a fost înregistat înaintea concertului în timp ce Paul Oakenfold mixa). So all good 🙂
Înregistrare pro-shot din concert aici.
Încă un pic și ajunge și la noi. Woot woot 😀
Categories: madonna, muzica Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.