Home > movies > Fire and Ice

Fire and Ice

December 29th, 2008 Leave a comment Go to comments

Ce pot să spun? Astă vară am văzut prima dată trailerul acestui film produs de trustul Pro şi mi-am spus că it’s a must see. Părea al naibii de interesant.
Povestea e simplă. Regatul Carpia este atacat tot la câteva zile de un dragon ce scuipă foc. Regele Augustin şi sfătuitorul său nu ajung la nicio soluţie, nu pot opri dragonul. Trebuie menţionat că spre deosebire de poveştile clasice, aici dragonul este un pic altfel. Semănând mai mult cu o pisică de mare, dragonul nu numai că scuipă foc, dar el este foc, tot corpul îi e în flăcări. Fiul unui fost cavaler, Gabriel, este angajat pentru a scăpa regatul de mânia dragonului. Soluţia aleasă este readucerea la viaţă a unui dragon de gheaţă şi asta pentru că dragonul de gheaţă este mai puternic decât cel de foc şi pentru că al nostru cavaler ştie omorî un dragon de gheaţă. Poveşti complicate cu două regate şi doi regi, tot felul de mişmaşuri şi apoi un happy end.

Aşa arată pe scurt filmul. Acţiune, dramatism, magie. Un film serios. Aşa a şi fost intenţionat. Produs de studiourile Media Pro pentru ceva post SciFi din State. Filmat pe la noi la studiourile din Buftea, efectele speciale făcute tot la noi în ţară, şi regizat de cel din mâinile căruia au ieşit Catwoman sau Vidocq (nenea Pitof).  Dragonii sunt ok, se bat de mama focului, peisajele şi castelele frumoase. Avem actori de ai lor (cel mai mişto a jucat John Rhys-Davis, cel ce era profesorul în serialul Sliders), dar şi de ai noştri: Oana Pellea (foarte bine jucat şi o engleză frumoasă cu accent britanic), Loredana (un accient di şela di vai di capu tău! atât în film cât şi în piesa de pe coloana sonoră) sau Cabral. În locul lui Cabral, sincer să fiu, puteau să pună o scândură cu un difuzor ataşat că nu ar fi simţit nimeni diferenţa 😐
Luminile sunt o problemă în film, multe scene fiind prea întunecate, sau lumini puse aiurea în unele scene din castel. Iar muzica omoară filmul. Când se pornesc eroii noştri peste dealuri pe armăsarii lor, trecând munţi şi văi, în loc să fie o muzică frumoasă şi potrivită ocaziei, ne este dat să auzim o muzică prea modernă…
Şi totuşi…. am râs de m-am prăpădit la film. În primul rând de replicile rigide şi uneori total aiurea ale personajelor. Replici care uneori nu se leagă de restul acţiunii (regele Augustin “Am rămas fără opţiuni” deşi nu încercaseră nimic pentru a omorî dragonul decât au tras o dată cu arcurile după el) sau care nu au sens din punct de vedere al timpului (scena în care prinţesa e în ascunzătoarea cavalerului şi scena în care se ascund amândoi într-un beci de lupta dragonilor). Cea mai haioasă replică a fost totuşi “How many Robin Hoods can one family produce?” :))
Că şi poporul şi prinţesa Luisa erau la fel de tâmpi e clar. Pentru că nimeni în deplinătatea facultăţilor mintale nu se ascunde sub o căruţă atunci când oraşul e atacat de un dragon ce scuipă foc!!! Mai ales când tot oraşul are clădiri de piatră! Iar gărzile de la castel … ei, lăsau pe orişicine să intre. Dar nu doar populaţia e afectată, ci şi animalele. Dovada? Mereu când cineva descăleca, tulai Mărioară, calul o lua la fugă zici că l-o văzut pe necuratul. 
Da, o încercare a studiourilor Pro. Dacă vrem să îl considerăm film serios, atunci au dat greş. Dar dacă îl privim ca fiind o comedie, atunci se poate să le fi ieşit. Să sperăm că următorul le va ieşi mai bun 😉
Monden West ne spune că pe 2 ianuarie va fi difuzat la ProTv de la orele 20:30. 
Categories: movies Tags:
 1. Anonymous
  December 29th, 2008 at 20:57 | #1

  Absolut de acord.Mi se pare incredibil cum Oana Pellea poate face un rol foarte bun si intr-un astfel de film!Inca o dovada ca este intr adevar o mare actrita!Si intr-o engleza chiar curata!Bravo ei!

 2. artistu
  December 30th, 2008 at 14:11 | #2

  Mihai in conditiile in care cinematografia nostra E SUPERBA, DAR LIPSESTE CU DESAVARSIRE, hai sa fim un pic mai pitin critici cu manifestarile de acest fel! 😉

 3. Mike
  December 30th, 2008 at 15:06 | #3

  Pai stai asa, ca nu e produs 100% romanesc. Uita-te numai la ce nume sunt acolo trecute la “Credits”. Am spus si am sa o mai spun, decoruri, peisaje, efecte, sunt ok, dar povestea e buba. Povestea cu dialoguri rigide si aiuristice si actori… ma rog, nu as numi actori toate persoanele bagate la inaintare de MediaPro.

  Avem cinematografie. Avem filme. Hai sa nu ne prefacem ca asta e o capodopera doar pentru ca fiind mai ieftin la noi au ales ca filmul sa fie facut la noi cu filmat si editat cu tot.

 4. Lexa Verzes
  January 1st, 2009 at 20:41 | #4

  Hello! Inspirata de inspiratia ta, am vazut si eu filmul mai devreme decat difuzarea de pe PRO. Parerea mea? Hm… mmm… ca sa nu o mai expun aici (ca e luuunga), poti sa imi faci o vizita pe blog.

 5. Anonymous
  January 4th, 2009 at 18:53 | #5

  Fortunately there are bigger and better performances further down the cast list, starting with John Rhys-Davies, who of course gets the best lines (when Luisa says she has a dagger to fight off bad guys with, he remarks, “That’s not a weapon, that’s cutlery”). Arnold Vosloo gives a strong and measured turn as the king, and Oana Pellea does a very nice job giving us a stately, dignified woman who’s also a mother.
  http://scifi.about.com/od/moviereviews/fr/FILM_fire-ice.htm

 1. No trackbacks yet.