Home > concurs > Bit Defender Total Security 2009

Bit Defender Total Security 2009

October 16th, 2008 Leave a comment Go to comments

Cei de la Bit Defender ne-au invitat să testăm noile produse lansate de ei. Din gama BitDefender 2009, ştiind că e aiurea să scriu despre un program fără să îl testez, am ales pachetul complet Bit Defender Total Security 2009. Am renunţat la NOD32 şi am trecut pe Bit.

Programul e în limba română. Nu am căutat să văd dacă are şi opţiune de engleză. E frumos, e colorat, dar nu asta contează. Pe lângă antivirus, mai conţine şi alte module de securitate cum ar fi Controlul Parental, Criptarea Mesageriei Instant (adică a programelor tip messenger), Protecţia datelor personale, Seif pentru fişiere, Scanare după vulnerabilităţi. O altă noutate pentru versiunea 2009 o reprezintă “Modul pentru Laptop” care presupune un consum redus din partea BD în momentul în care laptopul nu este conectat la reţeaua electrică.


Încă de la instalare observi că programul e foarte comunicativ. Uneori prea comunicativ. De arătat arată bine, spuneam că e colorat, şi se poate trece dintr-un mod de bază într-unul avansat.

Controlul Parental. Fiecare user de pe calculator poate fi inclus in trei trepte de monitorizare. Adult (fără limitare), Adolescent (limite moderate) şi Copil (limitări mai însemnate). Limitările pot fi aplicate atât siteurilor web cât şi convorbirilor IM sau orelor petrecute la calculator. Drept urmare am creat un cont nou pe calculator şi am testat. Întâi Controlul Parental pentru siteuri web. Aici programul blochează accesul în funcţie de baza de date de pe serverele BD (ni se spune că se blochează accesul pe siteuri ce conţin porn, informaţii despre hacking, consum de droguri sau terorism) dar şi în funcţie de o listă pe care o creăm noi (“părinţii plodului”) în care punem cuvinte cheie sau chiar adrese de siteuri. Bun, primul lucru ce l-am făcut a fost să testez baza de date BD (că se lăudau că au una). Am putut intra pe orice site porno, sau cu droguri, sau cu terorişti sau cu hackeri. Halal bază de date. Totuşi programul a ştiut să blocheze accesul când am introdus eu elemente în lista interzisă. Am testat şi blocarea mesajelor IM, atât pentru blocarea totală a convorbirilor cu o persoană (de genul nu vrei ca fata ta să vorbească cu vlăjganul ăla dintr-a 10-a care îi tot dă târcoale) cât şi pentru blocarea unui cuvânt (el îi scrie “Vreau să facem ***” ea “Ce vrei?” el “***” ea “nu ştiu ce scrii tu acolo, stai să îl întreb pe tata ce e cu steluţele astea. Tati..?”).

Modul pentru joc nu am putut să îl testez pentru că eu nu mă joc. Însă am avut surpriza să fiu întrebat (v-am spus că e vorbăreţ programul ăsta) la părăsirea full-screenului dacă vreau să adaug VLC la lista de jocuri. Wtf??

Antivirus. Da, am încercat diverse fişiere care ştiam că sunt infectate. Pe unele le-a dibuit şi le-a lichefiat, însă tare mă tem eu că pe unul din cele testate nu le-a recunoscut.

O problemă majoră este instabilitatea programului. Mi-a murit de mai multe ori (stop1, stop2, stop3), fie la Switch User, fie din senin, fie la revenirea din screensaver. Iar în cazul în care nu îşi dă duhul, se întâmplă uneori să îl vezi că e dezactivat. De la sine putere. Wtf?? Iar uneori şi el e confuz, săracul. Mă tot atenţiona în system tray că are ceva important de a îmi spune, că ieste o problemă, însă când maximizam programul, what do you know…. “nu ieste nicio problemă”. Minimizam şi iarăşi îmi spunea că ieste o problemă. Cred că ştiu care era problema. Se simţea singur şi nebăgat în seamă.

În total am folosit BD 6 zile în care, în mod progresiv, calculatorul meu a început să meargă din ce în ce mai încet şi mai prost, în ultimele două zile comportându-se ca un retard, toate programele ajungând de la stadiul de “fast as a cheetah” la “drunk snail”. Deznodământul a fost unul simplu, şi anume un reinstall de Windows si revenirea la NOD32. NOD32 care in afara de clasicele butoane “ok”, “next”, “i agree” şi “finish”, nu a mai interacţionat cu mine, şi-a văzut cuminte de treabă. Şi care foloseşte mult mai puţine resurse decât BD.

Dacă vă ţine puteţi încerca şi voi BD Total Security 2009. 😀

Articol scris pentru concursul PcNews.

PS: faceţi click pe linkuri pentru a vedea screen-shots.

Categories: concurs Tags:
 1. BunELU
  October 18th, 2008 at 08:42 | #1

  Ai “muncit” putin . Bravo ! ;))

 2. Lexa Verzes
  October 25th, 2008 at 20:28 | #2

  Multumesc mult pentru atentionare. Am schimbat poza. Nu observasem (probabil exces de zel – deadline-uri si alte alea). Cat despre filtre, voi cerceta si eu, imediat.
  Articol bun (al tau)!

 3. Sahara Penguin
  December 2nd, 2008 at 13:42 | #3

  Dear, daca te miri de nota obtinuta – pai uite. Ai scris ca BitDefender e cel mai tare antivirus, il iubesti si vrei copii cu el? Nu? Vaai… ai fost sincer? Ai incercat sa scrii pe bune ce si cum?

  Pai d-aia. Pen’ ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu’. 🙂

  N-ai cu cine…

 4. Anonymous
  June 19th, 2009 at 08:59 | #4

  Am bitdefender internet security 2009 de vreo 3 luni, timp in care am avut probleme in fiecare zi legate de update si de scanare dupa malware. as i speak, sistemul nu a mai fost scanat dupa malware de 24 de zile. Ce sa mai, me love bitdefender long time.

 1. No trackbacks yet.