Home > leapsa > Prima poezie

Prima poezie

BlindGirl se intreba cand am scris eu prima poezie. Iar daca va veti intreba “tu ai scris poezii???”, sa stiti ca raspunsul e da. Nu vad ce ar fi rau in asta de fapt.

Prima poezie am scris-o intr-o vacanta de vara, cam acum patru ani. Si nu pentru ca brusc s-ar fi trezit in mine spiritul poetic (ce doarme bustean in fiecare roman) vazand minunatiile naturii, ci pentru ca a fost organizat un concurs. Era vorba de un concurs pe un forum al unei cantarete din Franta (nu dau nume 😛 ), iar premiul era atragator (nu mai tin minte insa cred ca erau cateva albume originale de-ale ei). Pe vremea aceea nu aveam internet acasa, am vazut ca se tine concurs fiind la un internet-cafe, si am zis ca de ce nu, pot participa si eu.

Asa ca pana la urmatoarea vizita la net-cafe, am compus o poezie, evident, in franceza, ca asa se cerea. Din cate imi aduc amintea avea trei strofe; evident am respectat rimele si masurile, caci in ochii mei un text fara rime si masura nu se numeste poezie :D. Din pacate, fiind atatia ani de atunci, nu mai tin minte textul; este undeva acasa intr-un carnetel. Sincer, nu a fost greu sa o scriu. Cum zicea si BlindGirl, sunt situatii in care pur si simplu iti vin in minte doua versuri bune si apoi in jurul lor incerci sa construiesti ceva. Asa am facut si eu. Am adaugat, am sters, am adaugat, am modelat, si pana la urma am fost multumit de rezultat. Stiu ca in poezie aminteam ceva de parul rosu al unei fete, si tin minte ca am facut o greseala (mi-am dat seama a doua zi) scriind “souris” in loc de “sourire” :p

Insa ce stiam eu pe vremea respectiva de vitalitatea forumurilor? Pana am ajuns eu cu poezia gata la net-cafe (adica peste doua zile), concursul era gata… dar macar am ramas cu o poezie scrisa de mine 🙂 (si nu ultima 😉 )

Categories: leapsa Tags:
 1. BlindGirl
  March 13th, 2008 at 11:36 | #1

  Sa inteleg ca o sa o pui pe blog cand te intorci de acasa si o gasesti? Is foarte curioasa. Adevarul e ca dintre toti cei de le-am dat leapsa asta, la tine ma asteptam sa fi scris poezii. Nu stiu de ce, dar eram sigura ca ai cochetat nitel cu poezia.

  Cat despre celelate poezii scrise dupa aia.. pe ele cand le vedem?

 2. Mike
  March 13th, 2008 at 14:50 | #2

  uhhhhm, eu nu ma gandeam sa le si scriu pe blog…. 😀

 1. No trackbacks yet.