Home > muzica, tv, video > ESC Romania – Avem un castigator

ESC Romania – Avem un castigator

February 24th, 2008 Leave a comment Go to comments

Aseara a avut loc finala nationala a Eurovisionului. A fost un show reusit, toti concurentii au fost mai buni, toti au adus imbunatatiri (atat la interpretare cat si la aratare), inclusiv fetele de la Yana au cantat mai bine. 😀

Asadar vom trimite la Belgrad, sa se lupte in semifinale piesa “Pe-o margine de lume” interpretata de Nico si Vlad Mirita. Piesa a obtinut punctajul maxim din partea publicului (insa nu si din partea juriului care se pare a preferat alta piesa, si anume “Shine”). De ce ne luptam in semifinale? Pentru ca incepand cu acest an lucrurile se desfasoara in urmatorul fel: in finala Eurovision participa direct doar cele patru tari finantatoare (UK, Spania, Germani, Franta) si tara castigatoare din anul precedent. Celelalte tari trebuie sa se dueleze in doua semifinale (info).

Rezultatele finalei romanesti:
01. Nico si Vlad Mirita – Pe-o margine de lume (271 puncte)
02. Biondo – Shine (264 puncte)
03. Paula Seling si Provincialii – Seven days (208 puncte)
04. Catalin – Run away (197 puncte)
05. Zero si Moga – Come this way (181 puncte)
06. Leo Iorga si Pacifica – Prea mici sunt cuvintele (164 puncte)
07. Nicola – Fairytale story (162 puncte)
08. Tabasco – Love is all i need (126 puncte)
09. Rednex feat Romania – Railroad railroad (96 puncte)
10. LaGaylia Frazier – Dr. Frankenstein (93 puncte)
11. Simona Nae – The Key of life (73 puncte)
12. Yana – C’est la vie (37 puncte)

Reactii de dupa finala? Tipic romanesti. Lume care acuza TVR-ul ca a masluit televoting-ul (teoria conspiratiei spune ca TVR-ul o trimite pe Nico si pe Vlad pentru ca Nico a afirmat ca e ultimul an in care mai concureaza pentru Romania, si de teama de a nu participa pentru alte tari…. Un alt aspect dubios care sustine teoria de mai sus este faptul ca inainte ca ultimul jurat sa acorde punctele, cand erau doar trei puncte diferenta intre primele doua piese, TVR-ul deja amenaja platoul, aducand pianul pe scena, un pic prea siguri de victorie – via) si lume care acuza piesa de plagiat (here and here) (de ce doar acuma se vorbeste ca ar fi plagiat? Trebuia sa se spuna inca de la semifinale. Imo seamana un pic liniile melodice, dar nu atat de mult incat sa zici ca este plagiat) si care au inceput chiar petitii (petitie1 si petitie2 ; imo, very lame, daca e sa se intample ceva se implanta fara petitiile aste :P). Si pentru ca la anul sa nu mai existe dilema asta (“mai piesa e buna, dar cum sa ne reprezinte niste straini!!”), dinozaurii vor sa introduca de la anul o clauza prin care doar compozitori romani isi pot inscrie piese in concurs. Either way, speram sa ii vedem pe cei de la Biondo soon, ori in recital la Cerbul de Aur, ori la Bucuresti (eu sper la Cerb, pentru ca se poate vedea la tv 😉 )

Felicitari casigatorilor. A fost o lupta stransa si tensionanta intre piese bune. Nico si Vlad Mirita (si fetele de la Pinky – backing vocals) vor reprezenta Romania la Belgrad in semifinalele Eurovisionului. Le tinem pumnii si speram sa castige! Go, Romania!

Voua cum vi s-a parut?

Categories: muzica, tv, video Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.