Home > news, tv > Le-am batut pe frantuzoaice :D

Le-am batut pe frantuzoaice :D

December 14th, 2007 Leave a comment Go to comments

Paris, Bercy, Palais Omnisport. Romania – Franta : 34 – 31.

Ne-am luptat cu francezii. Nu doar cu cele sapte jucatoare ale lor dar si cu numerosul public venit sa isi sustina echipa. Si ca sa fie pachetul complet, am avut de luptat si cu cei doi arbitri lituanieni.

Prima repriza a fost dezatruoasa. Nu imi venea sa cred ca echipa Romaniei poate juca asa de slab, ca nu avem forta necesara pentru a le sparge apararea si pentru a marca. Am ramas surprins oarecum (caci totusi ne asteptam cu totii) de cadourile facute Frantei de cei doi arbitrii. Dupa ce prima repriza s-a incheiat cu scorul de 8 – 14, cand ma gandeam ca “asta e, o luam pe coaja”, echipa Romaniei, indrumata de Gheorghe Tadici, revine in forta si reuseste sa egaleze si a doua repriza se termina 24 – 24. Un meci tensionant, pe muchie de cutit, ce avea sa se continue tarziu in noapte, cu prelungiri…..

Doua reprize a cate 5 minute fiecare trec foarte greu, doar pentru a se termina din nou la egalitate, 27-27. Astfel incat se mai apeleaza la inca un set de doua reprize a cate 5 minute (dupa care s-ar fi trecut apoi la departajare prin aruncari de la 7m) in care Romania isi gaseste fortele dupa mai bine de 70 de minute de joc. Cu Luminita Hutupan Dinu in poarta, aparand mai bine ca niciodata, si cu Steluta Luca si Cristina Neagu in atac, egalam si ne distantam usor de Franta, pentru a termina la o diferenta de 3 goluri, ultimele goluri fiind marcate de Steluta, Valeria Motogna Bese si Ionela Galca!

Un meci impresionant, tensionant, care a tinut cu sufletul la o gura o natie intreaga (ma rog, pe cei ce s-au uitat, totusi). Un meci greu impotriva gazdelor (stim cum e cand lupti cu gazdele…. cum zicea si Eminescu “tot ce misca-n tara asta, raul, ramul / Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este”) pe care l-am castigat. Go girls!!!

Ajunsi in semifinale, suntem in primele patru echipe de handbal feminin la nivel mondial. Primul meci il avem sambata impotriva Rusiei in care speram sa ne luam revansa (mai tineti minte finala CM din 2005 jucata la Sankt Petersburg impotriva Rusiei, tara gazda? we surely do). Conform siteului oficial, meciul impotriva Rusiei e sambata de la 16.00 (ora Romaniei). Evident, pe TVR1. 😉

[photos Rompress via Hotnews]

Categories: news, tv Tags:
  1. chris
    December 14th, 2007 at 12:13 | #1

    Cate emotii am avut pentru meciul asta. Eu ma mir inca pentru ca am jucat si contra arbitrilor care invariabil vor trage cu echipa gazda in orice competitie majora.
    Oricum la handbal feminin we rule! Iar pe rusoaice le-am tot batut la nivel de club!

    Good luck in continuare! 😀

  1. No trackbacks yet.