Home > movies, personal, video > Stardust

Stardust

October 24th, 2007 Leave a comment Go to comments

O poveste interesanta cu un satuc englezesc la marginea caruia sa afla un zid, o poarta de trecere spre o lume fantastica… In acea lume, regele (Peter O’Toole) e pe moarte si hotaraste ca o piatra de rubin sa decida care dintre cei patru copii ai sai sa il urmeze la tron. Desi baietii credeau ca e usor, rubinul trebuie intai gasit, intrucat, inzestrat cu puteri magice, acesta a coborat o stea de pe cer, undeva in regat. Steaua cazatoare e vazuta de trei vrajitoare care au nevoie de inima stelei pentru a se intineri si a trai vesnic, dar si de un tanar din satucul englezesc ce crede ca o piatra din steaua ce a cazut ar putea impresiona o fata.Astfel ajunge junele nostru sa descopere ca steaua e blonda si frumoasa (Claire Daines), si drumurile printilor, vrajitoarei (caci doar una a pornit in cautarea stelei, Michelle Pfeifer) si tinerilor se tot incruciseaza. In film mai apare si capitanul Shake-Speare (Robert de Niro) ce ii ajuta pe tineri (pe june si pe stea) sa ajunga mai aproape de casa. Evident, lucrurile se complica, personajele se intalnesc, se infrunta si apoi things happen si avem si un final (you’ll have to find it yourselves).
Stardust…. praf de stele. Din praf de stele se nasc visele. Dar si tanara pe care dorea sa o impresioneze junele, nu merita mai mult in afara de cateva fire de praf de stele….

De ce merita vazut filmul? Poveste interesanta si captivanta, imagini si cadre uluitoare, efecte “ca in povesti”, si personaje puternice (Michelle e fenomenala; si are niste ochi!!!).

Iar piesa de pe genericul de final, “Rule the world” cantata de baietii de la Take That, e quite catchy 😉 .

[poze via allmovie photo]

Categories: movies, personal, video Tags:
  1. Adela
    October 25th, 2007 at 10:05 | #1

    Chiar aseara mi-a fost recomandat de cineva.Deja ma face curioasa filmul.:-?

  1. November 14th, 2012 at 11:36 | #1